København fortsætter med helbredstjek til flygtninge

Politik

01/04/2016 09:38

Nick Allentoft

Københavns Kommune vil også fremover tilbyde alle flygtninge et tjek af sundheden, selv om KL og regeringen har afskaffet det obligatoriske helbredstjek. Det vil styrke integrationen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

De 335 flygtninge, som København skal modtage i 2016, vil alle få tilbudt et helbredstjek. Det ligger fast efter Borgerrepræsentationen i dag er blevet enige om fordelingen af de overskydende midler fra sidste års budget.

Det er sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, som står bag forslaget om, at Københavns Kommune skal fortsætte med helbredstjekket, og hun er glad for opbakningen fra de øvrige partier.

”Nu vil alle flygtninge i København få tilbudt et tjek af sundheden, og det er hamrende vigtigt for integrationen. Vi ved, at mange flygtninge har psykiske traumer og har en større risiko for sygdomme som for eksempel diabetes, og det skal helbredstjekket være med til at opdage i tide. Et godt helbred både fysisk og psykisk er helt afgørende for at komme ud på arbejdsmarkedet og få en god start i Danmark,” siger Ninna Thomsen.

Fakta om aftalen
Forhandlinger om de overskydende midler fra sidste års budget kaldes for overførselssagen. I år blev der forhandlet om 585,1 mio. kr. – heraf blev der i alt afsat 54,5 mio. kr. til flygtningeindsatsen. Det forventes, at udgifterne pr. helbredstjek vil ligge på 2000 kr.

Mest Læste

Annonce