Nyt innovationshus skal udvikle bedre velfærdsløsninger

Velfærd

13/08/2015 14:16

Nick Allentoft

Københavns Kommunes åbner nyt innovationshus, hvor ’plejer’ er død, og nye eksperimenterende metoder skal føre til bedre og billigere løsninger inden for kommunens byggeri, digitalisering og velfærdsservices.
  Nyt innovationshus i Kødbyen i København tilbyder testfaciliteter, hvor man kan bygge 1:1 modeller over alt fra fremtidens klasseværelse til brugervenlige psykiatrifaciliteter. Og hvor designere, antropologer og iværksættere sammen med københavnerne og private aktører skal teste hverdagssituationer og udvikle prototyper af fx arkitektur og services til byens borgere.

Læs mere om OPI

Følg vores store tema med fokus på offentlig-privat-innovationssamarbejde, OPI. Klik her.

”Det er afgørende for fremtidens velfærd, at vi tænker nyt i den offentlige sektor. Med Innovationshuset får vi mulighed for at udvikle vores service, så den matcher københavnernes og tidens behov – og samtidig bruger vi pengene mere effektivt”, siger overborgmester Frank Jensen.

  Innovationshuset og dets metoder til at udvikle nye løsninger er et unikt tiltag inden for offentlig innovation.   ”Innovationshusets arbejde foregår ikke ved et skrivebord, men ude i det virkelige liv med udgangspunkt i københavnernes konkrete behov. Uanset om vi skal udvikle nye tiltag på plejehjemmene, i folkeskolen eller i sundhedshusene, bliver det i tæt samspil med københavnerne og kommunens medarbejdere, så vi får indsigt i deres behov og adfærd. Behov, vi vil imødekomme med unikke og innovative løsninger”, siger innovationschef Diana Arsovic Nielsen.

Temaside om Innovation

Vi samler alt indhold om innovation på en temaside. Find den her.

Et tæt samarbejde med private virksomheder om de konkrete løsninger vil desuden skabe vækst og job til københavnerne. I Innovationshuset kan kommunens forvaltninger tænke stort, starte hurtigt op og afprøve ideer i husets eksperimenterende 1:1 testmiljø.

Det betyder, at man hurtigt kan teste ideer af og dermed rette fejl og mangler tidligt i processen, før de når ud til slutbrugerne. Innovationshuset har allerede flere projekter i pipeline om fx fælles psykiatrihuse, mere borgerengagement, fremtidens digitale borgermøder og nye digitale brugerflader.

  FAKTA: Om Innovationshuset
Innovationshuset er etableret af Københavns Kommune og er et fælles projekt for alle kommunens forvaltninger. Innovationshuset ledes af en direktørstyregruppe med Kultur- og Fritidsforvaltningens administrerende direktør, Carsten Haurum, i spidsen.   Innovationshusets er et kreativt væksthus med kontor- og testfaciliteter er placeret i Kødbyen, Halmtorvet 27 på Vesterbro. Der arbejdes yderligere på at tilknytte en stor test- og workshophal samt offentligt-privat inkubationsmiljø i Halmtorvet 17. De fysiske rammer er specielt udvalgt og designet til at understøtte innovation.   Innovationshuset ledes af innovationschef Diana Arsovic Nielsen, der har lang erfaring med at gennemføre komplekse udviklingsprojekter inden for byggeri, design, telemedicin og velfærdsteknologi. Under sig har hun et erfarent team af medarbejdere med baggrund i design, facilitering, psykologi, antropologi, digitalisering, forretningsudvikling samt offentligprivat innovation, OPI.  

Mest Læste

Annonce