Plejehjem inviterer babyer indenfor

Velfærd

01/9/16 8:05

Nick Allentoft

Kunne I tænke jer at komme på besøg på et plejehjem? Det spørgsmål vil nybagte forældre i København blive mødt med, når de får besøg af sundhedsplejersken.
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København har indført en ny besøgsordning for babyer, som skal skabe liv og babypludren på byens plejehjem.   

Babyer er noget af det mest livsbekræftende, der findes. Og for de ældre på byens plejehjem vækker babybesøg stor glæde og giver beboerne noget at tale videre om over aftensmaden. Derfor har Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning valgt at etablere en ordning, hvor forældre kan komme på besøg med deres baby på et af byens plejehjem.

”For de ældre er det noget af det mest livsbekræftende, når der kommer børn på besøg. Vi har allerede gode erfaringer med lokale samarbejder mellem plejehjem og daginstitutioner eller folkeskoler, og jeg er sikker på, at det bliver en succes, når de yngste borgere nu også kommer på plejehjemsbesøg,” siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i København.

Når sundhedsplejersken kommer på besøg hos nybagte forældre i Københavns Kommune, vil forældrene modtage en invitation til at besøge et af byens plejehjem, der har tilmeldt sig besøgsbabyordningen.

 

Lille Ella charmede sig ind på plejehjemsbeboere

Signe Sørensen, som er mor til Ella på nu 1 år, valgte kort før sommerferien at besøge Møllehuset på Nørrebro. Signe synes, at den nye besøgsbabyordning er en god mulighed for nybagte forældre til at komme lidt ud og samtidig gøre noget godt for lokalsamfundet.

”Det var meget rørende og hele besøget værd at opleve den glæde, det skaber hos de ældre at komme på besøg med Ella. Ellas glæde ved besøget var heller ikke til at tage fejl af. Hun smilede og grinte, mens de ældre lavede sjov med hende,” siger Signe Sørensen.

 

Om besøgsbabyordningen

Besøgsbabyordningen blev vedtaget af Sundheds- og Omsorgsudvalget i april 2016 med ikrafttrædelse fra sommeren 2016. Ordningen er markeret i uge 35 med flyers og plakater hos sundhedsplejen, med plakater på biblioteker og med gratis GO-cards på byens cafeer.

På https://www.kk.dk/besoegsbaby kan du se, hvilke plejehjem der er med i ordningen, og hvem du skal kontakte.

 

Annonce