Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

Infrastruktur

03/09/2014 14:23

Suleman Haider

For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.

Køge Kommune fortsætter sin vej frem i rækkerne over de mest erhvervsvenlige kommuner. Da DI lavede den første kommunale erhvervsklimaundersøgelse for fire år siden, lå Køge placeret som nummer 33. Nu er Køge Kommune kommet op på en samlet 18. plads – fra en 19. plads i 2013.

Fremgangen skyldes blandt andet en mere positiv vurdering blandt de lokale virksomheder af kommunens sagsbehandling, fysiske planlægning og kommunikation. Samtidig er Køge Kommune igen i år landets næstbedste kommune, når det gælder de såkaldte ”statistiske rammevilkår”, som dækker over fx erhvervsfrekvens, størrelse på dækningsafgift og omfang af erhvervsbyggeri.

”Det er altid rart at blive vurderet positivt – og ikke mindst glædeligt, at Køge Kommune stadig går støt fremad i DI’s årlige undersøgelser. Især er jeg glad for, at vi nu får flere point på kontoen i forhold til den kommunale sagsbehandling. Det er netop et område, som vi har haft stort fokus på– og hvor vi lige nu arbejder på et helt nyt koncept, som skal gøre vores behandling af fx byggesager endnu bedre. Men selvom vi ligger den i den gode ende af erhvervsvenlige kommuner, stopper vi ikke her. Vi vil være endnu bedre”, fastslår borgmester Flemming Christensen.

DI-undersøgelsen viser, at Køge Kommune – trods et samlet skridt op af ranglisten i år – er gået tilbage på enkelte områder. Det gælder primært i forhold til transport og infrastruktur, mens der også er en mindre tilbagegang i forhold til parametrene arbejdskraft og brug af private leverandører.

”Jeg er ikke overrasket over, at infrastrukturen lige nu trækker nedad. Vi har omfattende gravearbejder i gang flere steder i kommunen som følge af de store udviklingsprojekter, og det giver desværre noget bøvl for vores virksomheder – og borgere i almindelighed. Vi er meget opmærksomme på at mindske generne mest muligt og er også i tæt dialog med erhvervslivet om, hvordan vi kan gøre det. Det koster at være en kommune i stor vækst, men på den lange bane vil det netop skabe nogle fantastiske erhvervsvilkår hos os”, mener Flemming Christensen.

 

Mest Læste

Annonce