Køge Kommunes tandpleje er gået på Facebook med gode råd

Mød Køges skoletandlæger på Facebook

Velfærd

14/08/2014 22:44

Nick Allentoft

Nu er Køge Kommunes tandpleje kommet på Facebook og giver gode råd om tandsundhed på www.facebook.com/EnTandBedre

Nu kan du også møde tandlægerne fra Køge Kommunes tandpleje på Facebook. Tandplejen har fået sin egen Facebook side, hvor der løbende kommer informationer og gode råd til forebyggelse af huller og bedre tandsundhed.

”Inspirationen til det, der komme på Facebook siden, vil vi få hos de børn, unge og deres forældre, der kommer på vores klinikker, og afsættet vil være det, de viser interesse og behov for. Den direkte kontakt med vores brugere er vigtig for os, og vi tænker, den vil blive styrket, når de også møder os på Facebook”, siger overtandlæge Christa Buch fra den kommunale tandpleje.

Du finder den kommunale tandplejes Facebook side påwww.facebook.com/EnTandBedre. Hvis du giver siden et ”synes godt om”, vil du jævnligt få opslag fra tandplejen på din egen Facebook profil.

 

Børn og unge er gode med tandbørsten

Generelt har børn og unge i Køge Kommune sunde tænder og en god mundhygiejne, fortæller Christa Buch. Langt de fleste af de større børn og unge er gode til at børste tænder. I en travl hverdag med mange gøremål kan de alligevel have glæde af, at der på deres Facebook væg kommer et opslag, der giver gode råd til bedre tandsundhed eller minder dem om at holde fast i de gode vaner med at børste tænderne helt rene to gange dagligt med fluortandpasta og evt. bruge tandtråd mellem tænderne, så bakterierne der laver huller fjernes.

”Vi oplever også, at forældre generelt er meget engagerede i deres børns tandsundhed og er interesserede i informationer og viden, så de kan hjælpe deres børn til den bedst mulige tandsundhed og undgå huller i tænderne. Derfor vil der på Facebook siden både komme gode råd, links til artikler med dybere informationer og videoer, der viser, hvordan man bedst børster barnets tænder afhængig af alder,” lover Christa Buch.

Der vil også komme opslag om rokketænder, tandbøjler, babysutter, tyggegummi, tandkødsbetændelse, kostens påvirkning på tænder, myten om tandfeen og meget andet nyttigt og sjovt.

”Tandplejens facebookside er et supplement til den gode nære relation, vi har til brugerne, når de er på klinikkerne, og vi håber, der er mange, der vil gå ind påwww.facebook.com/EnTandBedre , og give siden et ”synes godt om”, så de får vores opslag,” slutter Christa Buch.

Flere af Køge Kommunes institutioner er allerede på Facebook. Det gælder bl.a. Sundhedsplejen, KøgeBibliotekerne og Køge Erhvervsservice. I juni besluttede Køge Byråd, at Køge Kommune i endnu højere grad skal være til stede på sociale medier for at styrke dialogen med borgerne. Derfor får Kommunen snart en generel profil på Facebook, og du kan allerede nu følge Køge Kommune på Linkedin. På sigt skal Køge Kommune også have profiler på Instagram og Twitter.

Mest Læste

Annonce