Kolding Kommune har vundet prisen som Danmarks Friluftskommune 2014.    Foto: Kolding Kommune
Kolding Kommune har vundet prisen som Danmarks Friluftskommune 2014. Foto: Kolding Kommune

Danmarks Friluftskommune 2014 er kåret

Bæredygtighed

19/8/14 11:06

Nick Allentoft

Den tværgående indsats for sundhed og friluftsliv har sikret denne kommune den flotte titel ”Danmarks Friluftskommune 2014”.

Danmarks Friluftskommune er en årlig pris, som uddeles til en kommune, der gør en særlig indsats for at fremme friluftslivet. Hvert år sætter prisen fokus på et nyt tema inden for friluftslivets verden.

I 2014 skulle vinderen kåres blandt de kommuner, der var bedst til at tænke friluftsliv ind i sundhedsindsatsen. Temaet har betydet, at kommunerne er blevet bedømt ud fra den indsats, de har gjort og vil gøre for at inddrage friluftsliv som en aktiv del af sundheds- og forebyggelsespolitikken i kommunen.

Juryen angiver netop i sin begrundelse for valget af Kolding Kommune følgende:

Kolding Kommune har gjort en flot indsats inden for årets tema; Friluftsliv i sundhedsindsatsen, og vi er meget imponeret over variationen i de gennemførte sundhedstiltag. Vi fornemmer, at der i kommunen er mange tværgående initiativer samt god sammenhæng mellem sundhedssektoren, naturvejledere og kommunens forskellige forvaltninger. Derudover har vi lagt vægt på, at kommunen også har mange spændende og nytænkende projekter i støbeskeen.

”Prisen er et stort skulderklap til vores kommunale indsats for at integrere naturen og friluftslivet i vores sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende arbejde. Der er en god sammenhæng mellem vores Sundhedspolitik, Planstrategi og Outdoorstrategi. Derudover har vi en stærk kultur for tværfaglig og –forvaltningsmæssigt samarbejde, hvor vi i udfoldelsen af designtænkning og –metoder nu og i fremtiden vil sikre optimale løsninger og rammer for borgernes friluftsliv og sundhed,” siger borgmester Jørn Pedersen.

Konkret er der en række indsatser blevet gennemført i løbet af 2013 og 2014: Rygestop i Naturen, MTB-spor i Marielundskoven, Åstederne – de små grønne oaser langs åen i Koldings bymidte m.m.

Kolding Kommune modtager ikke alene en pris på 250.000 kroner, men får nu også lov til at anvende både titlen ”Danmarks Friluftskommune 2014” og friluftskommune logoet i markedsføringen af kommunen.