Klippekort til hjemmepleje

Velfærd

04/02/2015 13:12

Suleman Haider

Skal tiden bruges på en shoppingtur, et besøg hos frisøren, eller noget helt tredje? De svageste hjemmehjælpsmodtagere i Kolding Kommune får nu ekstra tid og mulighed for at vælge nye aktiviteter med deres hjemmeplejer, det har Seniorudvalget netop besluttet.

Fra juni 2015 bliver der indført en klippekortsordning til de svageste hjemmehjælpsmodtagere i Kolding Kommune.

Konkret betyder det, at der er mulighed for 45 minutters ekstra hjælp om ugen – en hjælp som den ældre selv kan planlægge i samarbejde med hjemmehjælperen.

- De svageste hjemmehjælpsmodtagere kan få ekstra hjælp hver uge, men de kan også spare klip op – og altså samle en pæn portion tid sammen. Klippene i klippekortet kan de selv være med til at bestemme hvordan skal benyttes, og den medbestemmelse skulle gerne være med til at højne deres livskvalitet betydeligt, siger formanden for Seniorudvalget, Søren Rasmussen.

Ordningen, som hedder Klippekortsordningen, træder i kraft d.1.6.2015, og giver de svageste modtagere af hjemmehjælp en mulighed for, at vælge nye aktiviteter.

- Klippekortsordningen giver de svageste nogle helt nye muligheder. De får et frit valg til en række af muligheder, som der tidligere ikke har været tid til, i forbindelse med hjemmeplejens løsning af de almindelige daglige gøremål. Der bliver tale om en form for kvalitetstid for både de ældre og for medarbejderne, nu bliver der også tid til en række fælles oplevelser, fortæller Søren Rasmussen.

Den ekstra tid på klippekortet kan spares sammen til aktiviteter eller gøremål der tager mere end de ugentlige 45 minutter. Så hvis der står en længere tur på ønskesedlen, kan der spares sammen, dog maksimalt op til fire en halv time. De ældre skal selv aftale afviklingen af klippene med hjemmehjælperne.

Eventuelle udgifter for hjemmehjælperen til transport, entre eller forplejning i forbindelse med aktiviteter afholdes af borgeren, og aktiviteterne skal som udgangspunkt foregår i ”almindelig hverdagstid” fra kl 11 til kl. 17 på hverdage.

 

Mest Læste

Annonce