Lokal fodboldklub afholder fodboldturnering for flygtninge

Velfærd

06/03/2015 11:54

Nick Allentoft

Fodboldklub i Kolding arrangerer fodboldturnering for nytilkomne flygtninge. Over 50 flygtninge ventes at deltage.

Fodboldklubben Munkevænget FI afholder søndag den 8. marts en indendørs fodboldturnering  for nytilkomne flygtninge i Kolding. Over 50 flygtninge ventes at deltage.

Søndag den 8. marts klokken 15 fløjtes der op til en stor indendørsturnering i Munkevænget Skoles sportshal i Kolding. 50 nytilkomne flygtninge vil deltage i turneringen, og arrangør, Jallal Nabolsi fra Munkevænget FI, håber, at det er med til at hjælpe de mange flygtninge med at få en god start på en ellers svær tid.

”I Munkevænget FI har vi en del medlemmer, der kom til Danmark som flygtninge, og som i starten følte sig lidt isoleret fra resten af samfundet. Udover at spille fodbold håber vi, at vi på søndag kan dele nogle af vores erfaringer med de mange nytilkomne flygtninge og deres familier,” siger han.

I sommer afholdte Munkevænget i samarbejde med DBU en fodboldskole for ressourcesvage børn fra udsatte områder, og klubben har netop indgået et samarbejde med Kolding Kommune om at integration af flygtninge i foreningslivet.

”På det seneste er der kommet en del nye flygtninge fra især Syrien til Sydjylland. Mange af dem har brug for hjælp, og vi vil gerne give dem et indblik i de muligheder, de har i samfundet og hvilke foreninger i Kolding, der kan hjælpe dem på vej,” siger Jallal Nabolsi.

I Munkevænget FI håber man på, at opmærksomheden omkring fodboldturneringen kan få andre foreninger i Kolding til at tage ansvar for og tage del i at få integreret nyankomne flygtninge i foreningslivet.

For flere nyheder om bold besøg fodboldspilleren.dk.

Mest Læste

Annonce