Præsident Obama besøger Kolding

Politik

09/8/18 4:53

Nick Allentoft

”En af verdens mest karismatiske og vigtigste ledere har sagt ja til at besøge os. Det er et ekstraordinært øjeblik for Kolding”, siger Morten Bjørn Hansen, direktør for Business Kolding.

Den 44. amerikanske præsident, Mr. Barack Obama, besøger Kolding. Besøget foregår på SDU Kolding fredag 28. september, hvor den tidligere præsident under overskriften ”A conversation with President Barack Obama” mødes med nogle af universitetets studerende og en række ledere fra erhvervslivet.

Foreningen Business Kolding står bag eventen, og direktør Morten Bjørn Hansen ser frem til at møde den præsident, der stod bag en af de største jobskabelses-programmer i amerikansk historie.

”En af verdens mest karismatiske og vigtigste ledere har sagt ja til at besøge os. Det er et ekstraordinært øjeblik for Kolding”, siger Morten Bjørn Hansen.

Kolding Kommune

Kolding Kommune deler viden og deler sine nyheder på DenOffentlige. Læs meget mere om og fra Kolding lige her.

Præsident Obama blev kendt for sit berømte slogan ”Yes We Can” gennem sin præsidentperiode, og han var ligeledes kendt for at få ting til at ske. ”Med det her event viser vi, at Business Kolding også er i stand til det”, siger borgmester i Kolding, Jørn Pedersen.

”Præsident Obama kommer kun til Danmark for at besøge Kolding. Nuværende og kommende ledere vil i forbindelse med besøget få en enestående mulighed for at opleve Præsident Obama i virkeligheden og alle kan se frem til stor inspiration. Og så har vi i overordentlig grad grund til at være stolte”, siger Jørn Pedersen.

Med Foreningen Business Kolding som arrangør, har det været naturligt at bruge SDUs flotte campus i Kolding som venue for eventen.

"SDU er et internationalt universitet med en stærk vision. Vi ønsker at bryde grænser og forme fremtiden, og det kan besøget i høj grad være med til”, siger rektor på SDU Henrik Dam om baggrunden for at SDU i Kolding er vært for eventen.

Arrangementet er ikke åbent for offentligheden.