Norddjurs henter ny direktør i Herning

Ledelse

01/3/17 10:15

Nick Allentoft

Lotta Sandsgaard bliver ny miljø-og kulturdirektør i Norddjurs Kommune.
I et stærkt felt bestående af 13 ansøgere, har et enigt ansættelsesudvalg i Norddjurs Kommune valgt at pege på Lotta Sandsgaard som ny miljø-og kulturdirektør. Hun kommer fra en stilling som chef for Teknik og Miljø i H erning Kommune, som hun har haft i knap to år. Før jobbet i Herning beklædte Lotta Sandsgaard i en periode på syv år en chefstilling indenfor miljø-og teknikforvaltningen i Norddjurs Kommune.  Det er således en kommende direktør med et solidt kendskab til – og netværk i – Norddjurs Kommune, som nu skal indtage en helt ny rolle. Lotta Sandsgaard tiltræder d. 1. april.   Borgmester Jan Petersen udtaler:

”Jeg er glad for, at vi i et meget stærkt felt af ansøgere har valgt Lotta Sandsgaard. Hun vil blive et stort aktiv både for de fagområder, hun skal stå i spidsen for, men også for direktionen og Norddjurs Kommune som helhed. Jeg kan mærke, at Lotta brænder for Norddjurs".

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt har, siden udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen rejste fra Norddjurs i november i fjor, varetaget direktørfunktionen på miljø-og kulturområdet. Han overdrager området til Lotta Sandsgaard, som han byder varmt velkommen til Norddjurs.   ”Lotta vil blive en værdifuld del af Norddjurs. Hun er både faglig stærk og velfunderet, med en smittende entusiasme og begejstring for både sine fagområder, men også for Norddjurs generelt. Jeg er meget glad for, at hun nu bliver en del af organisationen”.   Ny rolle og funktion Lotta Sandsgaard glæder sig meget til at ”vende hjem” til Norddjurs. Hun understreger samtidig, at selvom hendes dybe kendskab til kommunen på mange måder er en fordel, er direktørfunktionen en helt anden end de roller, hun har haft i Norddjurs tidligere.

”På mange måder skal jeg lære Norddjurs at kende på ny. Jeg glæder mig til at blive en del af direktionen med det naturlige fokus på tværgående processer, strategisk fokus og blik for kommunen som helhed, som den rolle indebærer. Samtidig ser jeg frem til samarbejdet med medlemmerne af kommunalbestyrelsen og til at opbygge gode tværgående ledelsesprocesser i min forvaltning”, siger hun.

Mens Lotta Sandsgaards ballast på miljø-og teknikområdet er stor, er kultur-og fritidsområdet mere uopdyrket land for hende. Begejstringen for fagområderne er dog lige stor.   ”Jeg glæder mig rigtig meget til nu også at skulle favne kultur-og fritidsområdet, som er et utroligt spændende og væsentligt indsatsområde, hvor Norddjurs jo allerede er en stærk spiller med mange frivillige ildsjæle og attraktioner. Jeg får nogle meget dygtige fagchefer, som jeg kan læne mig op ad, og jeg ser også frem til at kaste mig ud i kultur-og fritidslivet og opleve det på første parket”, siger den kommende direktør.   Lotta Sandsgaard bor i Hinnerup sammen med sin mand. Den kommende direktør vil gerne være en del af Norddjurs også i sin fritid, og parret planlægger at flytte til Norddjurs i nær fremtid.

Annonce