Horsens og Odder sammen om at få flere turister

Infrastruktur

02/03/2015 13:38

Nick Allentoft

”Kystlandet” skal forene turisme-kræfterne i de to kommuner og udvikle nye produkter til nye markeder

Odder og Horsens kommuner indgår nu i et tæt samarbejde om turisme. Det sker gennem oprettelsen af en helt ny organisation, der får navnet ”Kystlandet”.

”Kystlandet” vil blive platformen, hvor Odder og Horsens – og med tiden måske også andre kommuner – kan samarbejde om drift og fælles markedsføring og samtidig udvikle hele turismeområdet med nye produkter målrettet nye markeder.

  • Det er helt nødvendigt at etablere stærke samarbejder for at følge med i denne branche. Nutidens turist vil have stærke nytænkende produkter – gerne pakkeløsninger, der er målrettet bestemte kundegrupper. De er ligeglade med kommunegrænser og vil hellere have mange forskellige tilbud indenfor overskuelig rækkevidde. Derfor er etableringen af ”Kystlandet” et godt og spændende, men også nødvendigt tiltag, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Odders borgmester Uffe Jensen er begejstret over det nye turistsamarbejde:

  • Ved at arbejde sammen, kan vi gøre det endnu bedre for de samme midler, og jeg er sikker på, at Horsens og Odder kan supplere hinanden rigtig godt. Horsens byder på masser af kulturoplevelser, bl.a. FÆNGSLET, og vi har en masse sommerhuse langs Odderkysten, hvor man også har mulighed for at udfolde sig aktivt.

De to borgmestre understreger, at der fortsat vil være et stærkt Visit Horsens og VisitOdder tæt på de lokale aktører.

  • Men de nationale og internationale gæster kommer kun, hvis vi puljer vores markedsføringsmidler, tænker samarbejde frem for konkurrence og ser naboens styrker som vores styrker, siger Peter Sørensen.

Og der vil fortsat være åbent for samarbejde med andre kommuner:

  • Selv om Horsens og Odder nu går sammen, udelukker det ikke et samarbejde med nabokommunernes turistorganisationer, eller evt. i regi af Business Region Aarhus, hvis det skulle blive aktuelt, siger Uffe Jensen.

Thomas Klostergaard, indtil nu turistchef i VisitJuelsminde, er ansat som leder af samarbejdet, som får sekretariat på FÆNGSLET i Horsens. Det nye selskab ”Kystlandet” får en bestyrelse, hvis formand bliver Karsten Geertsen, leder af UdviklingOdder/VisitOdder.

I Odder etableres et lokalt turismeforum med repræsentanter for forskellige grene af turismehvervet, der skal fungere som sparringspartner for bestyrelsen.

Mest Læste

Annonce