Fyns Politi flytter udlændingekontor til BorgerServiceCenter

Velfærd

11/12/14 9:55

Nick Allentoft

Fyns Politis Udlændingekontor rykker den 15. december ind hos Odense Kommunes BorgerServiceCenter på Skulkenborg. Dermed indledes et samarbejde om at gøre ansøgningsproceduren mere enkel for borgeren.

Rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Steen Møller, glæder sig over, at de to parter udvider paletten af servicefunktioner til borgerne. Udlændingekontoret indhenter informationer om udenlandske statsborgere, der enten ønsker at søge om opholds- og arbejdstilladelse eller statsborgerskab i Danmark.

I ansøgningsprocessen om statsborgerskab – også kaldet indfødsret – er både politi og kommune involveret.

Fyns Politi og Odense Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen er derfor enige om, at en fælles adresse er en oplagt mulighed for at lette hverdagen for de borgere, der ellers skulle søge hjælp to forskellige steder.

- Borgeren i Odense Kommune skal opleve, at det er enkelt at få hjælp og service. Derfor har vi lavet én indgang til disse ydelser i BorgerServiceCentret. Når Fyns Politi rykker ind, styrker det vores eksisterende tilbud. Samtidig betyder det, at borgere i Odense, der ønsker at søge om statsborgerskab, nu kan nøjes med at henvende sig et sted, siger rådmand Steen Møller.

Mens det er politiets opgave at indhente den nødvendige information om borgeren, står kommunen for at afholde den såkaldte indfødsret-test, der er en videns-test om danske forhold. Politidirektør Poul Løhde var derfor ikke i tvivl, da muligheden for at rykke udlændinge kontoret til BorgerServiceCentret kom på banen.

- Der er ingen tvivl om, at vores udlændingekontor passer rigtig godt ind i de kommunale funktioner, der i forvejen er i Borgerservice. Samtidig har vi gode erfaringer med noget tilsvarende fra Assens, hvor kommunen og politiet bor under samme tag. Vi kan se, det skaber et endnu bedre samarbejde i hverdagen til gavn for både borgerne, kommunen og politi. Jeg håber, at vi vil opleve noget tilsvarende her i Odense, siger politidirektør, Poul Løhde.

Fyns Politis udlændingekontor forventer at have ekspederet næsten 6.300 sager om arbejds- og opholdstilladelse samt statsborgerskab med udgangen af 2014. Men en stor del af medarbejdernes tid går også med at vejlede udenlandske borgere i de danske regler.

Blandt de mange opgaver BorgerServiceCentret i Odense har, er udstedelse af pas og kørekort, som tidligere lå hos politiet.

Poul Løhde og Steen Møller vil være med til at markere det nye samarbejde ved et arrangement i BorgerServiceCentret, Skulkenborg i Odense mandag den 15. december 2014 klokken 10.00.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.