"Salget af Fisketorvet 2-10 er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Odense fra en stor dansk by til en dansk storby. Jeg glæder mig over at mærke investorernes interesse for Odense, og jeg ser denne handel som et klart bevis på, at omverdenen kan se, at byen bevæger sig fremad i disse år," siger borgmester Anker Boye. Foto: Odense Kommune.

International storinvestor rykker ind i Odense

Politik

04/05/2015 14:46

Mikkel Sarka

Det verdensomspændende investeringsselskab Standard Life Investments har købt Fisketorvet 2-10, og investerer i alt mellem 110 og 160 mio. kr. i projektet. Det er første gang, at den internationale investor laver en investering i Danmark uden for hovedstaden. Selskabet tror på Odenses udvikling til en moderne storby og mener, at Odense lige nu er et rigtigt godt sted at investere.

Købet af Fisketorvet 2-10 dækker et areal på 4.636 kvadratmeter i centrum af Odense tæt ved banegård, gågademiljø, den kommende letbane og den nye bydel på Thomas B. Thriges Gade.

De mange store anlægsprojekter i Odense, der blandt andet også omfatter massive investeringer i byggerier på havnen, et nyt City Campus, og et helt nyt sundhedsfakultet på SDU, har været med til at overbevise Standard Life Investments om, at de denne gang skulle kigge længere end til København. Det fortæller Jesper Damborg fra Capital Investment, der repræsenterer Standard Life Investments i handlen.

- Odense er i gang med en spændende forvandling, og vi oplever allerede nu, at byen udvikler sig i en meget positiv retning. Byen har vist sig fra sin bedste side, og det har været vigtigt for os at opleve, at der er bred politisk opbakning til udviklingen af Odense. Vi har store forventninger til forrentningen af vores investeringer i Odense, og det er naturligvis det helt afgørende parameter, siger Jesper Damborg fra Capital Investment og åbner samtidig op for at foretage yderligere investeringer i Odense.

Højhuset, den smukke bank og de øvrige bygninger på Fisketorvet 2-10 står foran en markant forvandling i de kommende år. Området skal i fremtiden rumme dagligvarebutik, restaurant, et større antal lejligheder og et spændende bymiljø med torvepladser og private haver.

Lejlighederne vil understøtte den byfortætning, der sker i Odense, mens restaurant og dagligvarebutik vil styrke bylivet samt trække flere gæster og handlende til den nye bydel, der skyder frem midt i Odense.

- Salget af Fisketorvet 2-10 er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af Odense fra en stor dansk by til en dansk storby. Jeg glæder mig over at mærke investorernes interesse for Odense, og jeg ser denne handel som et klart bevis på, at omverdenen kan se, at byen bevæger sig fremad i disse år, siger borgmester Anker Boye.

By- og kulturrådmand Jane Jegind glæder sig også over, at Standard Life Investments har fået øjnene op for de økonomiske muligheder i Odense.

- Jeg ser det her salg som en tydelig blåstempling af, at Odense er et godt sted at få forrentet sine penge. Der er ingen tvivl om, at vores investor har store forventninger til Odenses fremtidige udvikling, og vi har siden vores første møde vist, at vi gør vores ypperste for at indfri dem, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind.

Planerne for bygningerne omfatter konvertering og ombygning af højhusets stueplan og 1. sal samt opførsel af en ny bygning i tre etager mod Lille Dansestræde. Herudover bliver enkelte mindre bygninger nedrevet for at skabe plads til nye lyse gårdrum og gennemgang for fodgængere. I højhusets øvrige etager vil erhvervslejemålene fortsætte.

 

Mest Læste

Annonce