Ny chef i Odense skal skabe større uafhængighed

Politik

04/11/2014 11:54

Suleman Haider

Den 1. december 2014 tiltræder Kim Bøg-Jensen stillingen som områdechef i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune. Kim Bøg-Jensen har stor erfaring med rehabilitering og skal være med til at realisere ÆHFs vision om at skabe nye velfærdsløsninger.

Ældre- og Handicapforvaltning har netop ansat Kim Bøg-Jensen som chef for Område Syd – ét af tre nye geografiske områder, som forvaltningen organiserer sig i efter årsskiftet. Kim Bøg-Jensen kommer fra en stilling som chef for Børn & Unge-området i Region Syddanmark og har de seneste ti år beskæftiget sig med ledelse og rehabilitering på mange planer. Kim Bøg-Jensen kommer dermed til at spille en væsentlig rolle i at realisere forvaltningens målsætning om at støtte borgerne til at leve et selvstændigt og uafhængigt liv.

Fokus på borgerens hverdag

Kim Bøg-Jensen er oprindeligt uddannet professionsbachelor i Ergoterapi og har siden taget en Master i Rehabilitering ved SDU og senest en Master i Offentlig Ledelse. I 2006 blev han en del af den daglige ledelse i Aktivitetshuset i Odense Kommune og har bl.a. været med til at opstarte PIO – Psyk Info, ligesom han har været med til at implementere den rehabiliterende tilgang i socialpsykiatrien i Odense.

- De seneste knap 10 år har jeg beskæftiget mig med rehabilitering, og det glæder mig at se, hvordan rehabiliteringstanken for alvor har bidt sig fast i hele Danmark, men i særdeleshed i Odense. Det er en udvikling jeg rigtig gerne vil bidrage til, så vi kan lave en samlet velfærdsmodel med borgerens rehabilitering i centrum, udtaler Kim Bøg-Jensen.

I 2010 blev han leder af Aktivitetshuset og senere forstander på Teglgårdshuset. I 2012 skiftede han til Region Syddanmark, hvor han blev chef for Børn & Unge-området. Her var en af hans vigtigste opgaver bl.a. at samle mange fagligheder og kulturer i ét samlet center under hans ledelse.

- Kim Bøg-Jensen har god erfaring fra en stor organisation i forandring og har før håndteret organisatoriske ændringer i stil med dem, vi nu står overfor. Hans baggrund fra praksis og ledelsesmæssige erfaringer gør ham særligt egnet til opgaven, og jeg ser meget frem til vores samarbejde, siger Helene Bækmark, adm. direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen.

Et led i en kommende organisationsændring

Den 5. januar 2015 træder Ældre- og Handicapforvaltningens nye organisering i kraft. Ændringen betyder bl.a., at forvaltningen organiserer sig i tre geografiske områder: Syd, Øst og Nord. Med ansættelsen af Kim Bøg-Jensen er ledelsen i alle tre områder nu på plads.

Organisationsændringen sker for at fremme en tværfaglig, rehabiliterende tilgang, hvor fokus er på at støtte borgeren til at leve et så selvstændigt og uafhængigt liv som muligt.

Kim Bøg-Jensen bor i Odense sammen med sin kone Jane og sine to børn på 3 og 6 år.

Mest Læste

Annonce