Farvel til Nyhuus

Ledelse

11/12/2013 19:10

Freja Eriksen

Onsdag d. 11. december 2013 strømmede gæster til Randers Kommunes administrationsbygning Laksetorvet for at sige farvel og tak til afgående borgmester Henning Jensen Nyhuus, som fratræder borgmesterembedet til nytår.

Det var tæt pakket med gæster i forhallen på laksetorvet, da Henning Jensen Nyhuus holdt afskedsreception. Det betød også et tæt pakket gavebord til kommunens afgående førstemand gennem de sidste otte år.

Tak for opbakningen

I sin tale til de mange gæster sagde en bevæget Henning Jensen Nyhuus bl.a.:

”Som menneske og ikke mindst som politiker næres vi af ønsket om at gøre en forskel. At være med der, hvor det betyder noget. Jeg vil gerne sige jer alle sammen tak for, at I bakkede op om at jeg har fået den mulighed.” Herefter takkede borgmesteren personligt kommunaldirektør Hans Nikolaisen og borgmestersekretær Conny Røjkjær for deres store og helt uundværlige indsats i det daglige arbejde. Endvidere takkede han sin egen familie for den trofaste opbakning han har fået til sit politiske virke hjemmefra.

Mange rosende ord

En lang række kendte personer holdt tale for den afgående borgmester, og flere af dem lagde vægt på og roste Nyhuus’ for hans sikre håndtering af kommunesammenlægningen i 2006.

”Det var den vanskeligste kommunesammenlægning i kongeriget, med tre hele og tre delte kommuner,” fastslog kommunaldirektør Hans Nikolaisen og tilføjede:

”- og du har en stor del af æren for at den gik godt.”

I den mere humoristiske afdeling sagde den tidligere udfordrer til borgmesterposten i Randers, Anders Buhl Christensen:

”Du er kendt for at være en dygtig og sommetider hård forhandler. I forhandlinger bliver der altid givet og taget. Du tager, og vi andre giver,” sagde byrådskollegaen til forsamlingens store morskab. Samtidig lagde han ikke skjul på, at:

"- jeg da ville være et skarn, hvis jeg ikke havde glædet mig en lille smule til denne dag."

Casanova

Blandt talerne var også formanden for det lokale DI, Søren Fischer. Han roste den afgående borgmester for at være en meget tilgængelig borgmester, der har gjort meget for at inddrage arbejdsmarkedets parter i løsningen af den økonomiske krise.”Du har stået i spidsen for at lukke alle ind i løsningen af de problemer, som krisen skabte i Randers,” roste Fischer borgmesteren. Også Peter Westphael, direktør på Randers Egnsteater, roste borgmesteren for hans støtte til Randers’ kulturliv, og så bad han Henning Jensen Nyhuus iføre sig en række forskelligfarvede briller. Den pink brille forklarede Westphael med, at navnet Nyhuus på spansk udtales nova casa – eller Casanova.

Underholdning og julestemning

De mange gæster blev ikke kun budt på lækkerier til ganen, men også til ørerne. Først optrådte Matilde fra Fireflies og dernæst Jennumparkens Børnekor med en række danske julesange. Sidstnævnte indslag var blevet holdt som en overraskelse for borgmesteren, som blev meget glad for at se børnekoret fra Randers nordby.

 

Mest Læste

Annonce