"Her bliver skrankeforholdet nedbrudt, og man kan få en mere jævnbyrdig og uformel samtale, og folk vil gerne tale om den berøringsflade, de har til kommunen” fortæller byrådsmedlem og medlem af socialudvalget, Christian Brøns (V).
"Her bliver skrankeforholdet nedbrudt, og man kan få en mere jævnbyrdig og uformel samtale, og folk vil gerne tale om den berøringsflade, de har til kommunen” fortæller byrådsmedlem og medlem af socialudvalget, Christian Brøns (V).

Mokoko blev taget i brug

Politik

05/5/15 10:22

Mikkel Sarka

I sidst uge kunne besøgende ved Randers Storcenter se en 40 fod lang grå container på parkeringspladsen med ordene ”Mokoko – dit mobile kommunekontor” påmalet. Det var Randers Kommunes seneste tiltag til øget dialog med borgerne, som blev taget i brug, og borgerne tog godt imod mokokoen.

Onsdag, torsdag og lørdag i sidste uge kunne de besøgende ved Randers Storcenter møde Randers Kommunes nye mobile kommunekontor – forkortet Mokoko. Kontoret består af en 40-fods container, der er indrettet med forskellige aktiviteter og oplysninger, som kan danne baggrund for en snak om kommunens aktiviteter inden for bl.a. affaldssortering, aktivt medborgerskab, skoleveje mv.

Skranken bliver nedbrudt
Mokokoen er bemandet i nogle timer dagligt af både politikere og embedsmænd. Lørdag kunne borgerne møde byrådsmedlem og medlem af socialudvalget, Christian Brøns (V) og Michelle Høg Mortensen, der er medarbejder i socialforvaltningen.

”Mange borgere synes det er en god ide,” fortæller Christian Brøns om borgernes reaktion på det mobile kommunekontor og tilføjer:

”Her bliver skrankeforholdet nedbrudt, og man kan få en mere jævnbyrdig og uformel samtale, og folk vil gerne tale om den berøringsflade, de har til kommunen” fortæller han.

Mange gode ideer
Alene i løbet af lørdagen kom der adskillige kort i den postkasse til gode ideer, der er opsat i mokokoen. Herunder blandt andet ideer om trafikale forbedringer i Kristrup, flere og større skaterparker og muligheden for at hente genbrugsting på genbrugspladserne. Og det glæder Randers Kommunes innovationskonsulent, at borgerne har taget godt imod det nye tiltag:
”Mokokoen er en ny måde at tænke i borgerinddragelse på, hvor kommunen spørger borgerne ansigt til ansigt, og hvor der er mulighed for dialog begge veje i modsætning til de traditionelle høringsprocesser,” fortæller innovationskonsulent Christian Budde Opstrup.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.