Byggesager behandles lynhurtigt

21/09/2012 12:56

Ringkøbing-Skjern Kommune

På bare et år er de gennemsnitlige sagsbehandlingstider for byggesager i Ringkøbing-Skjern Kommune faldet markant. Hvor den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i perioden fra marts 2010 til marts 2011 var på 37 dage, så er den nu på kun 29 dage. Dermed har kommunen en sagsbehandlingstid, der hører til blandt de 10 korteste i landet.

- Det er dejligt, at den fokuserede indsats medarbejderne det sidste lange stykke tid har ydet, også kan aflæses direkte i statistikkerne.

Sagsbehandlingstider er en af de parametre både borgerne og erhvervslivet måler os på, og derfor er det et område, hvor vi hele tiden forsøger at blive bedre, siger Ole Kamp, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Energistyrelsen har siden 2009 registreret hvor lang byggesagsbehandlingstiden er i kommunerne. Sagsbehandlingstiden viser den tid, som det i gennemsnit tager at få behandlet en tilladelse eller anmeldelse i kommunerne fra start til slut. Med i oversigten er derfor også den tid, det tager at indhentet fyldestgørende oplysninger, eventuelle høringer og udtalelser fra andre myndigheder med videre.

Og mens kommunen har en generel placering mellem landets 10 bedste kommuner, så ser det endnu bedre ud, hvis kategorien er sagsbehandlingstider for erhvervsbyggeri. Her er sagsbehandlingstiden kun 28 dage, hvilket er blandt de fem korteste i landet.

Se tabellen over sagsbehandlingstiderne.

Mest Læste

Annonce