Kommunen går foran i kampen mod trafikulykker

Politik

15/09/2014 09:53

Suleman Haider

Samtidig med en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, vil Ringkøbing-Skjern Kommune gå foran og gennemføre en kampagne overfor de ansatte, så de bliver gode rollemodeller i trafikken.

Det er fristende for mange at tjekke mobilen, taste på GPS´en eller rode med papirer, mens man kører i trafikken og har travlt. Alt for ofte går det galt. I 35 % af dødsulykkerne på vejene er uopmærksomhed en medvirkende årsag til, at ulykken sker, viser en rapport fra Vejdirektoratet tidligere i år.

For at bilisterne bliver mere opmærksomme i trafikken, bakker Ringkøbing-Skjern op om den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil” som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension gennemfører fra den 15. september til den 5. oktober.

Ringkøbing-Skjern har valgt at gøre en særlig indsats i kampen mod uopmærksomhed. Fra uge 38 – 40 gennemfører kommunen en uopmærksomhedskampagne overfor de ansatte i kommunen. De vil blive mindet om, at de også har et stort ansvar i trafikken, hvad enten de kører til og fra arbejde eller i arbejdstiden.

Budskaberne møder de via store klistermærker på toiletspejle, hvor der blandt andet står ”Sæt håret nu” og ”Sms nu – kør bil når du kører bil”. Desuden er der hængt plakater op, der uddeles postkort med kampagnebudskabet og de ansatte kan se kampagnefilm og deltage i en konkurrence. Alt sammen for at understrege, at man forventer, at de ansatte er opmærksomme bag rattet.

- Vi vil gerne vise, at vi i kommunen går foran, også når det handler om trafiksikkerhed. Så når vi bakker op om den landsdækkende kampagne og opfordrer borgerne til at være mere opmærksomme bag rattet tager, så skal vi selvfølgelig også opfordre de ansatte i kommunen til det samme. Det siger ingeniør Michael Vejrup fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Alle kan gøre noget for at gøre trafikken mere sikker. Når vi laver en intern kampagne for de ansatte, så er det også for at passe bedre på dem. Og vi håber, at de deler budskaberne med familie og venner, så endnu flere husker at køre bil, når de kører bil, supplerer ingeniør Heidi Grosmann fra Ringkøbing-Skjern kommune.

Vigtigt at nogle går foran

Hvis antallet af trafikulykker og trafikdræbte skal ned, så er det vigtigt, at kommuner og andre arbejdspladser også gør en indsats. Det har Færdselssikkerhedskommissionen tidligere slået fast i den seneste handlingsplan, hvor man også opfordrede den offentlige sektor til at gå foran, da den har mere end 700.000 ansatte, der også færdes i trafikken.

Hos Rådet for Sikker Trafik roser man Ringkøbing-Skjern Kommune, da de med den aktuelle kampagne minder de ansatte om, at det er vigtigt at passe på sig selv og andre i trafikken og ikke tjekke sms og mails, tale i håndholdt mobiltelefon, taste på GPS eller læse arbejdspapirer, selv om man har travlt og kan blive fristet til det.

- Det er vigtigt, at kommuner og andre arbejdspladser bidrager til, at vi alle bliver mere fokuserede og sikre trafikanter. Det er utrolig flot, at nogle kommuner går foran, så vi sammen kan få flere til at være mere opmærksomme bag rattet. Det er et kæmpe plus for trafiksikkerheden, siger Ursula Friis, seniorprojektleder, Rådet for Sikker Trafik.

Det virker på de ansatte

Tidligere i år har Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension gennemført lignende, interne trafikkampagner i en række større danske virksomheder. Resultatet viste, at 52 % af de ansatte bagefter sagde, at kampagnen havde påvirket deres kørsel, så de nu var mere opmærksomme i trafikken.

Fakta om uopmærksomhed:

- Der er uopmærksomhed involveret i 35 % af dødsulykkerne (kilde: Vejdirektoratet).

- Hvis du kører 50 km/t og tjekker din mobil i 5 sekunder, så svarer det til at køre 70 meter i blinde (kilde: Rådet for Sikker Trafik).

- 46 % af bilisterne siger, at de har været ved at køre galt pga. uopmærksomhed (kilde: Rådet for Sikker Trafik).

Læs mere om den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil” på:http://www.sikkertrafik.dk/Aktuelt/Kampagner/Kampagner/Uopmaerksomhed.aspx

 

 

Mest Læste

Annonce