Frivillige får millioner til at hjælpe mænd i krise

Politik

03/10/2014 11:08

Suleman Haider

Frivilligcenter Silkeborg skal koordinere hjælp til kriseramte mænd via 11 midt- og nordjyske frivilligcentre. Centret er sammen med De Frivilliges Hus i Aalborg udvalgt af Sundhedsministeriet til at højne mænds sundhed.

Når ægteskabet slår revner, går det ofte helt galt for mænd.

Det vil Frivilligcenter Silkeborg i samarbejde med De Frivilliges Hus i Aalborg rette op på med et nyt projekt for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. De to frivilligcentre er partnere i ministeriets nye indsats for danskernes sundhed og har til sammen fået tre mio. kr. til at højne mænds mentale sundhed.

Projektet løber over fire år og involverer i alt 14 kommuner i Region Midtjylland og Region Nordjylland. Hvert center er projektleder for syv kommuner, og Frivilligcenter Silkeborg skal koordinere indsatsen i 11 frivilligcentre i de to regioner.

Målet er at give mænd en hånd til at komme bedre gennem krisen, når de bliver skilt, har mistet jobbet eller kontakten til børnene. Planen er at åbne mandecafeer, men grundstenen er parsamtaler, når ægteskab eller parforhold går i opløsning:

”Vi ved fra den anonyme rådgivning i vores mandecenter, at der er et meget stort behov for hjælp, og vi hører det samme fra andre frivilligcentre. Og der fornuft og god økonomi i at bidrage til at skabe en dialog, når det lige er gået galt. Det kan betyde alverden for samarbejdet om børnene, og for hvordan mændene kommer videre,” siger leder af Frivilligcenter Silkeborg Camilla Stenhaug Pedersen.

I arbejdet vil frivilligcentrene trække på frivillige, som bruger deres profession i frivilligt arbejde. Eksempelvis socialrådgivere og psykologer. Der er lagt op til at inddrage mændene i frivilligcentrenes arbejde og samarbejde med foreninger og kommuner. I Silkeborg Kommune blandt andet med Børne- og Familieafdelingen, som ser frem til parrådgivningen:

”Forældre har ikke nogen steder at gå hen, når de har truffet beslutningen om at skilles. Der er møder i statsforvaltningen, men ikke parsamtaler, og der er ofte brug for hjælp, når de skal have samarbejdet om børnene til at fungere. Vi kommer først ind i billedet, når tingene er gået i hårdknude, og børnene reagerer på det. Så er det langt sværere at få en dialog i gang. Og det har stor betydning for børn og unges trivsel, at forældrene kan samarbejde om børnene efter en skilsmisse,” siger sektionsleder Lone Baggersgaard Petersen.

I Silkeborg har frivilligcentret udviklet projektet i samarbejde med Mandecenter Silkeborg, Bag Krigens Ansigter og Selvhjælp Silkeborg.

 

Mest Læste

Annonce