Frivillige får millioner til at hjælpe mænd i krise

Politik

03/10/14 9:08

Suleman Haider

Frivilligcenter Silkeborg skal koordinere hjælp til kriseramte mænd via 11 midt- og nordjyske frivilligcentre. Centret er sammen med De Frivilliges Hus i Aalborg udvalgt af Sundhedsministeriet til at højne mænds sundhed.

Når ægteskabet slår revner, går det ofte helt galt for mænd.

Det vil Frivilligcenter Silkeborg i samarbejde med De Frivilliges Hus i Aalborg rette op på med et nyt projekt for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. De to frivilligcentre er partnere i ministeriets nye indsats for danskernes sundhed og har til sammen fået tre mio. kr. til at højne mænds mentale sundhed.

Projektet løber over fire år og involverer i alt 14 kommuner i Region Midtjylland og Region Nordjylland. Hvert center er projektleder for syv kommuner, og Frivilligcenter Silkeborg skal koordinere indsatsen i 11 frivilligcentre i de to regioner.

Målet er at give mænd en hånd til at komme bedre gennem krisen, når de bliver skilt, har mistet jobbet eller kontakten til børnene. Planen er at åbne mandecafeer, men grundstenen er parsamtaler, når ægteskab eller parforhold går i opløsning:

”Vi ved fra den anonyme rådgivning i vores mandecenter, at der er et meget stort behov for hjælp, og vi hører det samme fra andre frivilligcentre. Og der fornuft og god økonomi i at bidrage til at skabe en dialog, når det lige er gået galt. Det kan betyde alverden for samarbejdet om børnene, og for hvordan mændene kommer videre,” siger leder af Frivilligcenter Silkeborg Camilla Stenhaug Pedersen.

I arbejdet vil frivilligcentrene trække på frivillige, som bruger deres profession i frivilligt arbejde. Eksempelvis socialrådgivere og psykologer. Der er lagt op til at inddrage mændene i frivilligcentrenes arbejde og samarbejde med foreninger og kommuner. I Silkeborg Kommune blandt andet med Børne- og Familieafdelingen, som ser frem til parrådgivningen:

”Forældre har ikke nogen steder at gå hen, når de har truffet beslutningen om at skilles. Der er møder i statsforvaltningen, men ikke parsamtaler, og der er ofte brug for hjælp, når de skal have samarbejdet om børnene til at fungere. Vi kommer først ind i billedet, når tingene er gået i hårdknude, og børnene reagerer på det. Så er det langt sværere at få en dialog i gang. Og det har stor betydning for børn og unges trivsel, at forældrene kan samarbejde om børnene efter en skilsmisse,” siger sektionsleder Lone Baggersgaard Petersen.

I Silkeborg har frivilligcentret udviklet projektet i samarbejde med Mandecenter Silkeborg, Bag Krigens Ansigter og Selvhjælp Silkeborg.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.