Foto: Silkeborg Kommune

Silkeborg søsætter webshop til skoler

Infrastruktur

17/06/2014 14:17

Freja Eriksen

Fremover bliver det lettere at købe børnenes frugtordning på skoler i Silkeborg Kommune. Thorning Skole har som den første skole fået en webshop, hvor forældre slipper for at skulle jonglere med girokort eller kontanter.

Fremadrettet slipper forældrene i Silkeborg Kommune for en tur i netbanken eller på posthuset, når frugtordningen skal betales. Det bliver nemlig snart muligt at købe frugtordningen direkte på en webshop på skolerne i Silkeborg Kommune.

Thorning Skole er den første i kommunen, der har indført webshoppen. I løbet af sommeren og efteråret skal ordningen udbredes til resten af kommunens skoler.

”Det er god service for borgerne og så bliver det meget nemmere for institutioner at administrere sådan noget som frugtordninger. Så det giver både en gevinst for medarbejdere og borgere,” siger Jakob Bonde Lauritsen, leder af Regnskabs- og Rådgivningscentret i Silkeborg Kommune.

God løsning for både forældre og skole

På Thorning Skole har forældrene taget godt i mod den nye løsning.

”Jeg er vant til at handle mange forskellige ting på nettet, så det er nemt at gå til. Det er ikke så omstændeligt som at betale girokort og gør lige hverdagen lidt lettere,” siger Pernille Just, der er mor til to børn på Thorning Skole. 

Læs også: Sådan fik Silkeborg høje stemmetal

Brev og postkort fik Silkeborgs unge til at stemme

Og det er ikke kun forældrene, der oplever fordele ved den nye webshop.

”Den nye webshop kommer til at spare os for en masse ekstra arbejde med at samle sammen eller sende regninger ud. Og den tid kan lærere og pædagoger i stedet bruge sammen med børnene,” forklarer Lone Stig Andersen, der er skoleleder på Thorning Skole.

Frugtordningen er første skridt

Fremadrettet vil der også blive mulighed for at klare andre betalinger på webshoppen.

”Næste skridt er tilmeldingen til skolefesten og så tilbyder vi i forvejen, at forældre kan købe lommeregnere direkte gennem os – så dem sætter vi også på webshoppen,” fortæller Lene Bech, der er skolesekretær på Thorning Skole.

Hun oplever allerede nu fordele ved den nye webshop.

”Det er let at bruge systemet og så er jeg glad for at kunne henvise forældre til webshoppen. Der er nemlig mange, der spørger om de kan betale direkte med dankort – og det kan de nu,” forklarer Lene Bech.

Skolerne er de første, der får en webshop. Men fremadrettet er det meningen, at det skal udbredes til flere områder i kommunen.

”Skolerne er kun første skridt i en større målsætning, der skal gøre det lettere og mere tilgængeligt at betjene sig selv på nettet,” slutter Jakob Bonde Lauritsen, leder af Regnskabs- og Rådgivningscentret i Silkeborg Kommune.
 

Mest Læste

Annonce