Silkeborgensere skal give bud på fremtidens specialtilbud

Politik

03/03/2015 14:46

Suleman Haider

Silkeborg Kommune laver ny strategi for specialtilbud på handicap- og psykiatriområdet sammen med brugere, pårørende, handicaporganisationer og virksomheder.

Hvem har behov for specialtilbud på handicap- og psykiatriområdet nu og i fremtiden, hvilke opgaver kan kommunen selv løse, og hvordan gør man det bedst?

 Det afdækker Silkeborg Kommune i forbindelse med, at man udarbejder en ny specialiseringsstrategi for Handicap og Psykiatri.

 I samarbejde med Danske Handicaporganisationer og Mandag Morgen vil Silkeborg Kommune på en stribe dialogmøder involvere brugere, pårørende, virksomheder, fagfolk, faglige organisationer og politikere.

 ”Vi prøver at gøre det på en ny måde og går sammen med nogle af nøglepersonerne på området om at skabe fremtidens velfærd. Målet er at udvikle nogle løsninger, som passer lige præcis til behovene i Silkeborg Kommune,” siger Elin Sonne, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget og for styregruppen, der står for arbejdet med strategien.

Blandt deltagerne er Danske Handicaporganisationer i Silkeborg:

”Hele handicap- og psykiatriområdet er under pres, og vi ønsker ikke, at det skal udvikle sig tilfældigt. De kunne jo have sat sig ned, tænkt sig om og kigget lidt på nogle undersøgelser. Men her er der lagt op til dialog med borgere flere gange i processen, og det mener vi er helt afgørende. Vi møder ikke op med et facit, men vi vil lægge vægt på, at man målretter strategien med hensyn til, hvad kommunen selv kan tilbyde, og hvad man er nødt til at gå ud og hente andre steder for at sikre en høj faglighed,”” siger formand Karen Marie Pedersen.

 Målet er at udforme kommunale tilbud, så de også i fremtiden svarer til brugernes behov, og i den forbindelse er der lavet en grundig gennemgang af målgrupper på psykiatri- og handicapområdet.

 ”Vi opdagede hurtigt, at der ikke findes ret meget data og forskning på området, så vi har udarbejdet vores eget, som viser nogle tendenser for fremtidens behov,” siger Elin Sonne.

 Der er planlagt tre dialogmøder i foråret. Temaerne er børnehandicap, voksenhandicap og socialpsykiatri.

 

Mest Læste

Annonce