Ny PC eller iPad til alle elever efter sommerferien

Infrastruktur

05/08/2014

Nick Allentoft

IT-afdelingen i Struer Kommune har de seneste måneder haft travlt med at klargøre 2200 computere og 700 iPads til alle lærere og elever i kommunens folkeskoler. Det er en del af IT-projekt til over 11.5 mio. kroner.

Når elever og lærere i Struer Kommune tager hul på et nyt skoleår, så er det med det nyeste IT-udstyr ved hånden. I næste uge får alle elever udleveret enten en iPad eller en bærbar computer. Der er i alt købt 700 iPads og 2200 bærbare computere til elever og lærere.

Alle børn i 0.-2. klasse får en iPad stillet til rådighed, mens 3.-10. klasse og alle lærere får en bærbar pc, de kan bruge i forbindelse med undervisningen.

Derudover er der nyt trådløst netværk med fuld dækning på alle skoler samt nye printere. Der er til de 220 undervisningslokaler på Struers otte folkeskoler købt nye interaktive projektorer og whiteboard, der skal erstatte tavler og skolekridt.

- Det er dejligt, at vi nu i Struer Kommune kan tilbyde eleverne deres helt egen pc eller iPad. I de fleste andre kommuner skal eleverne dele en pc eller tage deres egen med. I Struer Kommune lægger vi vægt på, at vores elever bliver dygtige på de digitale platforme, så de skal have det bedste udstyr at arbejde med. På den måde kan eleverne bidrage til vores videnssamfund, når de forlader folkeskolen i kommunen, siger organisationschef Tore Håkonsson.

Inden eleverne sætter sig på skolebænken, er deres lærere gået i gang med at få ny viden om de mange muligheder, der følger med det nye IT-udstyr.
- Vi har motorvejen i form af bredbåndet, vi har fået bilerne i form af pc og Ipad, så nu skal lærerne have et udvidet kørekort til udstyret, så de er klar til at lære fra sig via de digitale platforme. Jeg er sikker på, at de nye løsninger bliver en løftestang for den pædagogiske udvikling, der kan gøre undervisningen endnu bedre, siger pædagogisk leder af skole- og dagtilbudsområdet, Pia Weedfald Hansen.
Byrådet har bevilliget 11,5 mio. kr. til skole-IT-projektet som et supplement til skolernes betaling.

Mest Læste

Annonce