Lederen af det kommende innovationshus er allerede tiltrådt. Det er Anne-Sofie Buhrmann Dideriksen, 43 år. Dermed får Anne-Sofie Dideriksen de bedste forudsætninger for at præge det nye tilbud fra starten, og hun har straks kastet sig ud i opgaverne.

Innovationshusets leder er i gang

Ledelse

24/10/2014

Nick Allentoft

Anne-Sofie Buhrmann Dideriksen er tiltrådt som daglig leder af det kommende innovationshus ved Campus Tønder

I begyndelsen af 2015 åbner det nye innovationshus i Tønder, ECCOs generøse gave til ungdommen og erhvervslivet i Tønder Kommune i anledning af virksomhedens 50 års jubilæum sidste år.

Lederen af det kommende innovationshus er allerede tiltrådt. Det er Anne-Sofie Buhrmann Dideriksen, 43 år. Dermed får Anne-Sofie Dideriksen de bedste forudsætninger for at præge det nye tilbud fra starten, og hun har straks kastet sig ud i opgaverne.

- Uddannelsesinstitutionerne, det lokale erhvervsliv og Tønder Kommune har gjort et fantastisk forarbejde med at tegne den fremtidige drift og udnyttelse af huset. Sammen vil vi nu sætte alle sejl til, for at huset kan fyldes med liv efter åbningen og opfylde formålet med at fremme de unges lyst til innovation og iværksætteri, siger Anne-Sofie Dideriksen.

Som leder vil hun også fokusere på, at der skabes synergi med de øvrige innovations- og udviklingsprojekter i Tønder. Det gælder f.eks. Idéakademiet, Videncenter for Bæredygtig Benyttelse af Nationalpark Vadehavet og det kommende Eksporthus. Innovationshuset skal bidrage til de vækstambitioner, der ligger i disse projekter.

 

Nye muligheder for udvikling

Anne-Sofie Dideriksen ser innovationshuset som en banebrydende mulighed for at udvikle området.

- Med huset kan vi skabe en enestående model for at fastholde arbejdskraft og på sigt bidrage til at skabe arbejdspladser, som baserer sig på nyskabende tilgange til innovationsuddannelse og på lokalt samarbejde om innovation. Man kommer til at kigge til Tønder og se et eksempel til efterfølgelse. Det er jeg overbevist om, siger Anne-Sofie Dideriksen.

Innovationshuset er lige nu under opførelse som en integreret del af Campus Tønder, og byggeriet går helt efter planen. Det vil sige, at huset forventes klar til indvielse i februar 2015, og Anne-Sofie Dideriksen frem til de opgaver, der skal løses, når huset er i drift.

- Det er en vigtig samfundsopgave at skabe innovationsuddannelse for de unge og ruste dem til at være en aktiv del af en kompleks og globaliseret virkelighed. For mig er det et stort privilegium at være med til at løfte den opgave i så enestående rammer som her i Tønder. Det er også et privilegium at kunne bidrage til regionens udvikling. Jeg har stort hjerte for vores område hernede, som jeg er en lykkelig tilflytter til, siger innovationshusets leder.

Anne-Sofie Dideriksen har de seneste ni år arbejdet med forretningsudvikling og uddannelsesledelse i salg og marketing hos Danfoss. Tidligere har hun undervist på gymnasiet og universitetet samt på læreruddannelsen i tysk og historie.

 

Mest Læste

Annonce