Kamp mod spareplan: Tønder løber for sygehuset

Politik

02/02/2016 14:39

Nick Allentoft

Løbestafet fra Tønder til Vejle skal bringe kommunens kommentarer til regionens spareplaner frem til regionsrådspolitikerne
Alle, der kan løbe, kravle, krybe, gå, rulle eller trille, er velkomne til at være med, når Tønder Kommune og Tønder Sygehus’ Venner sætter gang i en løbestafet, der bogstaveligt talt løber kommunens officielle høringssvar frem til Regionsrådet i Vejle. Løbet foregår over to dage - den 28. og 29. februar, og man kan stige af og på undervejs.   Tønder Sygehus er i spil, når Regionsrådet i foråret skal beslutte, hvor der skal spares på sundhedsområdet. ”Sygehus-løbet” er én af mange aktiviteter, der skal skabe opmærksomhed om Tønder Sygehus som model for fremtidens nærsygehuse.

Den 29. februar er der formel høringsfrist angående regionens sparekatalog, og Tønder Kommune er i gang med at formulere et vægtigt høringssvar med stærke argumenter for at bevare sygehuset i Tønder. Planen med løbet er at markere afleveringen af svaret så tydeligt som muligt og samtidig bruge anledningen til at vise omverdenen, at Tønder-borgerne står sammen om ønsket om at bevare det lokale nærsygehus.

Borgmester Laurids Rudebeck siger:   - Det er en af vores lokale borgere, der er kommet med det gode forslag om løbestafetten, en idé, vi straks har grebet. Løbet skal bidrage til at sætte fokus på, at vi ønsker at bevare vores lokale nærsygehus – fordi det fungerer godt, er effektivt og værdiskabende. Og fordi det er en model for fremtidens lokale nærsygehuse. Vi har alle brug for Tønder Sygehus.   Tønder Løbeklub organiserer løbet   Sygehuset’ Venner og kommunen har fået Tønder Løbeklub med i arbejdsgruppen, og kompetente kræfter fra løbeklubben er nu gået i gang med at planlægge selve løbet. Ruten forventes færdig inden vinterferien, og planen er, at den tilrettelægges på en måde, så alle kan være med – hvad enten man vil trille en tur med barnevognen til løbets opstart søndag formiddag, løbe 5, 10 eller 120 kilometer.   Formanden for Tønder Sygehus’ Venner Tina Grøhn siger:   - Nu er vi gået i gang med den praktiske planlægning. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at være med i større eller mindre dele af det, så vi i fællesskab skaber et brag af en løbeevent. Vi tror, at eventen kan give genlyd i regionen – og hvis vi kunne samle hundredvis af mennesker, ville det være helt fantastisk!   Foreningen og kommunen håber, at både borgere, virksomheder og foreninger har lyst til at være med til løbet. I takt med at detaljerne om løbet falder på plads, bliver de offentliggjort på kampagnens Facebook-side på www.facebook.com/toendersygehus, der i skrivende stund har mere 3.200 følgere, og på www.tsvenner.dk   FAKTA OM SYGEHUS-LØBET   Søndag den 28. februar, start kl. 10. Løbestafetten skydes i gang søndag den 28. februar med start kl. 10 fra Tønder Sygehus. Den første del af ruten ud af Tønder by bliver tilrettelagt, så alle kan være – både familier med børn og barnevogne, dårligt gående og folk i kørestole. Herefter starter løberne, og med fem kilometers etaper er der mulighed for at stige af og på løbet, som det passer den enkelte. Når løbet når kommunegrænsen, sætter langdistanceløberne ind, og der løbes i etaper af 10 kilometer eller mere, formentligt til Kolding, hvor løbet søndag aften sættes på pause indtil mandag formiddag.   Mandag den 29. februar, start cirka kl.10. Mandag formiddag indtager løberne den sidste del af ruten fra Kolding til Vejle. Her bliver der opsamlingssted 500-1.000 meter før Regionshuset. Alle, der har lyst til at være en del af selve afleveringen, kan deltage fra opsamlingsstedet. Kampagnegruppen indsætter to busser, der kører fra Tønder til Vejle mandag kl. 13. Hvis man gerne vil med i bussen og deltage i afleveringen, kan man tilmelde sig til sekretariatet på Tønder Kommune på e-mail: [email protected]. Tilmelding efter først til mølle-princippet. Der er ca. 100 pladser i busserne.   Alle tidspunkter er med forbehold for den endelig ruteplanlægning. Ruten bliver offentliggjort på Tønder Sygehus’ Venner hjemmeside og på kampagnesiden på Facebook.    

Mest Læste

Annonce