Personfølsomme oplysninger stjålet ved indbrud i bil

Infrastruktur

06/6/18 1:50

Nick Allentoft

Dokumenter med oplysninger om ca. 40 borgere i Tønder Kommune stjålet fra en bil

Ved et indbrud i en bil tilhørende en ansat ved Tønder Kommune er der stjålet dokumenter med personfølsomme oplysninger om borgere i kommunen.

Dokumenterne vedrører ca. 40 borgere. De eller deres værger er alle blevet orienteret både skriftligt og mundtligt af Tønder Kommune. Desuden har kommunen anmeldt indbruddet til politiet. Kommunen har også orienteret Datatilsynet om hændelsen og søgt vejledning hos tilsynet.

- Sagen er alvorlig, for det er bl.a. CPR-numre, som er kommet i forkerte hænder i forbindelse med indbruddet, oplyser direktør Henrik Schou fra Tønder Kommune.

Kommunen har opfordret de berørte borgere til at være ekstra opmærksomme på tegn på misbrug af deres data og straks kontakte politiet, hvis de oplever noget mistænkeligt. 

- Vi har også gjort opmærksom på, at vi naturligvis står til rådighed med yderligere hjælp og vejledning. De pågældende er meget velkomne til at kontakte os igen, hvis de har brug for mere information, siger Henrik Schou.

Over for de berørte borgere beklager kommunen dybt den meget uheldige situation, de er blevet bragt i på grund af tyveriet.

- Det er en sag, vi ser på med stor alvor. Borgerne skal selvfølgelig kunne have tillid til, at vi passer godt på de oplysninger, vi har om dem. Det kan de normalt også, for vi har stor fokus på datasikkerhed og beskyttelse af borgernes personlige oplysninger, og vores IT-systemer er underlagt skarp kontrol, siger direktør Henrik Schou.

- Desværre er der sket et menneskeligt svigt her. At have dokumenter med personfølsomme oplysninger liggende i en bil er uacceptabelt. Det er meget beklageligt, og efter denne hændelse har vi indskærpet retningslinjerne over for alle, der arbejder med personfølsomme oplysninger. Og vi følger op på det, for dette må simpelthen ikke ske igen, understreger Henrik Schou.

Annonce