Når ferien slutter og medarbejderne vender tilbage

Ledelse

22/1/18 11:46

Sasa Kovacevic

Der er ikke nogen bedre måde at få ladt op på end at tage en velfortjent ferie. Uanset om man vil ned og nyde sydens sol eller bare slappe af derhjemme, så er det godt for både sind og krop at få en pause fra arbejdet.

Der er ikke nogen bedre måde at få ladt op på end at tage en velfortjent ferie. Uanset om man vil ned og nyde sydens sol eller bare slappe af derhjemme, så er det godt for både sind og krop at få en pause fra arbejdet.

Dine medarbejdere kan ikke arbejde i døgndrift, og det er derfor vigtigt, at du giver dem lov til at holde ferie og bedst muligt imødekommer deres ferieønsker.

Efter en ferie har de fleste også en fornyet arbejdsenergi og -glæde, og det kan mærkes på effektiviteten. Altså ingen glad arbejdsplads uden ferie.

Kan du mærke på en af dine medarbejdere, at de har behov for ferie her og nu, så kan du evt. henvise dem til Tripbuddy, der sælger afbudsrejser til alt fra badeferie til skiferie. Og selvom du mister en arbejdsindsats for et stykke tid, så får du det 100 gange igen efter den endte ferie.

Hjælp medarbejderne med privatøkonomien med en rådgiver

Som chef har du naturligvis ikke ret til at blande dig i dine medarbejderes personlige foretagender.

Men mærker du, at der er ting på privatfronten, som går ud over arbejdsglæden, så skader det aldrig at spørge ind til personen.

Der kan være nogen som måske har brugt for mange penge i ferie. Måske du kan hjælpe.

Det kan eksempelvis være at nogle af dine medarbejdere døjer med privatøkonomien, og hvis der er noget, som kan tynge en ned, så er det, hvis der er knas i økonomien.

Her kan du hjælpe dem med at henstille dem til en rådgiver, som kan hjælpe med at få økonomien til at køre igen.

En rådgiver kan faktisk være behjælpelig i forhold til alle dine medarbejdere uanset, om de har problemer med økonomien eller ej.

Det er nemlig aldrig er en dum ide at blive klogere på det økonomiske aspekt, så man kan få mest ud af sine penge. Hos Prestamo.dk kan dine medarbejdere fx få hjælp til økonomien og få et overskueligt overblik over de lån, som er på markedet, hvis de har behov for dette.

Sørg for aircondition i sommervarmen

Selvom det danske sommervejr ikke er til at regne med, så kan vi godt nå op på nogle høje varmegrader i sommermånederne. Det er ulideligt at sidde og arbejde i en stegende hede, og det kan få koncentrationen til at forsvinde fuldstændig. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt, at du søger for at foretage de nødvendige tiltag i forhold til at mindske varmen.

Arbejdstilsynets retningslinjer anbefaler fx, at der ved stillesiddende eller stillestående arbejde er mellem 20-22 grader i lokalet. For at opnå dette kan du bl.a. installere aircondition, så dine medarbejde kan blive kølet af og gøre deres job i de rette arbejdsforhold. Du kan få aircondition ved at installere en varmepumpe på arbejdspladsen, en billig og effektiv løsning, som både hjælper sommer og vinter.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.