Øget medarbejdersundhed med powernap og motion i arbejdstiden

Sundhed

05/6/17 3:55

Sasa Kovacevic

Der kan være mange penge at hente for de virksomheder, som tilbyder medarbejderne motion og powernap i arbejdstiden.

Det fører nemlig meget ofte til en markant øget produktivitet for virksomheden, så den tid der bruges på motion og powernap kommer mange gange igen.

Ingen kan koncentrere sig uafbrudt i 8 timer

Skal man virkelig koncentrere sig, så viser forskningen tydeligt, at man ikke kan holde det samme niveau i 8 timer i træk.

Man har simpelthen brug for en pause undervejs, så hjernen kan lade op og blive klar til nye svære udfordringer.

Det viser erfaringen fra folkene bag topsund.dk og bygselvviden.dk, som begge arbejder med medarbejdersundhed og produktivitet.

Med en powernap får hjernen koblet fuldstændigt fra, og selv 20 minutter kan gøre underværker for den videre produktivitet denne dag. 

Motion kan også bruges til at koble af, samtidig med motionen udløser endorfiner i kroppen. Dette er ligeledes godt for produktiviteten. Her har folkene bag topsund.dk for eksempel afsat 30 minutter fællestræning hver formiddag for at sikre et sundt afbræk.

Erfaringerne begge firmaer har, er, at hhv. powernaps og motion har skabt en øget produktivitet.

Medarbejdersundhed kan aflæses på bundlinjen

Erfaringer fra disse folk viser også tydeligt, hvordan virksomheder med fokus på medarbejdersundhed har lavere sygefravær og højere produktivitet.

Glade medarbejdere yder bare bedst, hvilket man nok selv kan relatere til. Derfor er det også blevet mere og mere almindeligt med denne fokus på medarbejdersundhed.

Udover motion og powernap i arbejdstiden, så er der mange virksomheder, der tilbyder en sund og lækker kantineordning og eventuelt suppleret med en fri frugt ordning.

Alt dette er med til at styrke medarbejders fysiske og psykiske velbefindende, hvilket i sidste ende er guld værd for virksomheden selv.

Medarbejdersundhed er mange ting

Udover powernap, motion og sunde frokostordninger, så er der også mange andre former for medarbejdersundhed.

Meditation vinder ligeledes frem på landets arbejdspladser, da det også har en meget positiv effekt på vores arbejdsevne og koncentration.

Meditation giver ikke bare ro i kroppen men hjælper også med at afstresse mod ondt i hovedet og migræne (kilde).

Ellers har flere og flere virksomheder tilknytter erhvervspsykologer, som hjælper medarbejderne til at have det godt på arbejdspladsen.

Psykologerne kan både hjælpe medarbejdere med stress og konflikter, og de kan forebygge via en tidlig indsats.

Stort set alle målinger inden for medarbejdersundhed viser altså en klar positiv effekt, og derfor bliver det også mere og mere udbredt, og nye tiltag kommer til hele tiden.

Nemmere at tiltrække god arbejdskraft

En anden særdeles positiv effekt ved en god medarbejdersundhed er omdømmet for virksomheden.

Er virksomheden kendt som et dejligt sted at arbejde, så er det ofte mere værd for folk end højere løn.

Vi vil have det godt når vi går på arbejde, så medarbejdersundheden kan faktisk hjælpe til rekrutteringen af den rette arbejdskraft, ligesom den kan spille en vigtig rolle med at fastholde medarbejderne.

Tager man alt dette med i beregningerne er det win-win at fokusere på medarbejdersund. Det giver mening for både virksomheden og de ansatte.

Annonce