It-direktør: Folkemødet fjerner skyklapperne

Infrastruktur

24/5/19 7:30

Per Roholt

Når beslutningstagere og it-leverandører på det offentlige område mødes, sker det ofte i formelle rammer, fx ved kontraktforhandlinger eller store konferencer.

Årets benspænd om FN's 17 verdensmål sætter en god ramme for dialogen.

SamfundsDesign har spurgt Johnny Iversen, hvorfor det giver mening for en it-leverandør som EG at deltage på Folkemødet.

– Folkemødet tilbyder en anden ramme for dialogen, og det er en fordel for alle, mener divisionsdirektør Johnny Iversen, EG.

Folkemødet, it-industrien og FN's 17 verdensmål

Det overordnede tema for Folkemødet i år er FN's 17 verdensmål, og det har sat et demokratisk benspænd for de professionelle deltagere, der i månedsvis har planlagt arrangementer og debatter i de fire dage, Folkemødet varer:

– Når arrangørerne har valgt temaet FN's 17 verdensmål, har det gjort en forskel. For det betyder jo, at vi har været nødt til at reflektere over, hvad verdensmålene egentlig betyder for os, forklarer Johnny Iversen:

– Når vi fx gerne vil diskutere automatisering af trivielle arbejdsopgaver i det offentlige, ja så kan vi jo ende op i en diskussion om, hvorvidt vi lever op til målene om at skabe gode trygge arbejdspladser og sikre retfærdig sagsbehandling for alle.

Det er en sund proces, og det gør det kun mere spændende at deltage på Folkemødet, mener Johnny Iversen, EG.

Læs artikel på SamfundsDesign: Den samvittighedsfulde udvikler og de 17 verdensmål

Vi ses på Folkemødet

Folkemødet afholdes i Allinge på Bornholm i uge 24 fra den 13. til den 16. juni.

Traditionen tro vil politikere, embedsmænd og offentligt ansatte i almindelighed og konsulenter, private virksomheder og journalister i særdeleshed flokkes i Allinge for at udveksle holdninger og visitkort, mens de mange Folkemøde-gæster vælter sig i tusindvis af arrangementer.

Sidste år var hele 53 % af deltagerne såkaldte almindelige borgere, og de i alt 153.000 deltagere på de fire dage kunne vælge mellem mere end 3.000 events.

Selv arrangerer EG i år to debatter på IT-Branchens sejlende venue, IT-Paratskibet, der ligger for kaj i havnen i Allinge. Her skal deltagerne tale om digitalisering af fremtidens sundhedsvæsen og vende faren for at skabe digitale A- og B-hold.

Desuden står EG som arrangør af en debat på OPS-Scenen i Danchells anlæg om udfordringerne ved automatiseret sagsbehandling på de offentlige kontorer.

Tilmeld dig Samfundsdesigns nyhedsbrev med nyt om offentlig digitalisering.

Læs artikel på SamfundsDesign: Folkemødet: Tæt dialog er slutstenen i al digitalisering
Se programmet for årets Folkemøde
Læs mere på EG: Ses vi på Folkemødet 2019?

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.