Foto: Shutterstock

Kræver erstatning for en sigtelse på 16 års fængsel efter opslaget med afbrænding af statsministerdukke

Vivian Alexandru var en af dem, der risikerede 16 års fængsel for sit opslag om afbrænding af statsministerdukken på Facebook. Nu kræver hun en erstatningssag imod Østjyllands Politi.

Dobbelt straf
De 16 års fængsel var grundet et billede af en brændende Mette Frederiksen–dukke fra en af demonstrationerne organiseret af Men In Black. Budskabet var, at statsministeren må og skal aflives. Det opfattede Østjyllands Politi som en trussel mod statsministeren.

På baggrund af det blev Vivian Alexandru anholdt af Østjyllands Politi i sin lejlighed, hvor de også efterfølgende ransagede den. Sigtelserne mod Vivian Alexandru gik på trusler, der har en strafferamme på otte års fængsel, skriver TV2. Derudover var også en sag, der kunne opfattes som overtrædelse af en paragraf, der betyder, at straffen kan stige til det dobbelte, da lovovertrædelsen havde forbindelse til coronavirus.

Politiet erkender fejl 
Vivian Alexandru har nu valgt at anlægge en erstatningssag mod selvsamme politi. Hun udtaler til TV2: ”For mig er det ikke pengene, der er afgørende. Det er politiets erkendelse af, at de har lavet fejl, der er det vigtigste.” 

Efter sagen bekendtgjorde Østjyllands Politi, at de havde begået en fejl i forbindelse med anholdelsen den 14. marts, da de ikke havde sikret sig en ransagningskendelse, inden de kørte til Vivian Alexandrus bopæl. Derudover udtrykker hun også sin utilfredshed med mere end blot de ovenstående fejl.

”Det er beskrevet i grundloven som en menneskeret at kunne ytre sig. Jeg kan mærke, at en kerne af systemet går imod grundloven,” skriver TV2. 
Vivan og hendes advokat har lagt erstatningskravet til et beløb på 25.000 kroner.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.