Kriminalforsorgen: Indsatte i fængsler skal producere værnemidler

Regionerne mangler værnemidler, og producenterne har svært ved at følge med. Nu har kriminalforsorgen indgået samarbejde med en virksomhed om produktion af visirer i fængslerne.

Da COVID-19 epidemien for alvor ramte Danmark, blev fængsler og arrester ligesom resten af samfundet sat på nødblus. Produktionen i fængslerne blev stort set lukket ned med undtagelse af køkkendrift og landbrug. Men i sidste uge blev kriminalforsorgen kontaktet af en privat virksomhed, der havde sagt ja til at producere værnemidler bl.a. til Danske Regioner. Virksomheden manglede hænder til at imødekomme den store efterspørgsel på værnemidler og efterspurgte derfor et samarbejde med kriminalforsorgen, hvor fængslerne kunne hjælpe med at producere visirer. Og derfra gik det stærkt med at få rammerne på plads. 

”I kriminalforsorgen er vi rigtig glade for at kunne bidrage til, at sundhedssektoren har adgang til de værnemidler, de har brug for under COVID-19 epidemien. Samtidig giver det rigtig god mening, at de indsatte kan være med til at hjælpe med at løse en vigtig samfundsopgave,” siger chef for Koncern Resocialisering Tina Engelbrecht Ising.

Samfundssindet trives i kriminalforsorgen 
Produktionen af værnemidler stiller særlige krav til hygiejnen, og derfor kan opgaven varetages uden risiko for smittespredning i fængslerne. Produktion af visirer er allerede nu startet op i det første fængsel, og flere fængsler og arrester vil blive inddraget i produktionen i den kommende tid, i takt med at virksomheden er klar til at udvide produktionen.

”I en tid som denne er det vigtigt, at vi er klar til at tænke nyt. Og man må sige, at det har medarbejderne på tværs af kriminalforsorgen har bevist, at de er. De har ydet en stor indsats for at få produktionen af visirer hurtigt i gang. Det viser for mig, at samfundssindet trives i bedste velgående også inde bag murerne i kriminalforsorgen,” siger områdedirektør Anne Marie Heckscher.

Anne Marie Heckscher mener også, at mange indsatte vil opleve opgaven som meningsfuld i en tid, hvor dagligdagen i fængslet er brudt op, og mange føler en vis magtesløshed over for den situation, de befinder sig i.

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 28.05.20 Social
  Digitale samtaler med ledige bør gøres permanente

  Ases administrerende direktør, Karsten Mølgaard Jensen, glæder sig over, at ledige igen kan få støtte til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, men peger samtidig på en forspildt mulighed, nemlig at det digitale kontaktforløb med de ledige har udløbsdato den 1. oktober og ikke med det samme bliver gjort til en permanent mulighed.

 • 26.05.20 Social
  Sådan forbinder man landets udsatte boligområder bedre med de omkringliggende byområder

  Hvordan forbinder man landets udsatte boligområder bedre med de omkringliggende byområder? Det er der i disse år stort fokus på. Ét greb kan være etablering af nye attraktive faciliteter og relevante aktiviteter i de udsatte boligområder, som kan tiltrække brugere fra lokalområdet og resten af byen til boligområderne.

 • 18.05.20 Social
  Efter nye afsløringer: Botilbudsområdet bør endevendes

  De penge, kommunerne hvert år betaler til private bo- og opholdssteder skal bruges til at sikre den bedst mulige kvalitet for udsatte borgere. Ikke til at sikre ejernes dyre livsstil.

 • 23.04.20 Social
  FOA: Kæmpe sejr - COVID-19 anerkendes som arbejdsskade

  I en ny vejledning fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring anerkendes corona-virus som en arbejdsskade og målgruppen for anerkendelse udvides. Vigtigt, at medarbejdere ikke også skal frygte for manglende erstatning i en i forvejen svær situation, mener FOA-formand Mona Striib.

 • 21.04.20 Social
  Dansk Ungdoms Fællesråd: Sommeren 2020 er afgørende for det danske foreningsliv

  Sommeren plejer at være foreningernes højsæson. En sæson, hvor foreningslivet får sit boost, hvor de frivillige motiveres til det arbejde, de laver resten af året, hvor den årlige indkomst sikres, og hvor tusindvis af børn får årets oplevelse. Men hvordan bliver sommeren 2020?