Foto: Fotomew.dk

Kritik: Danske politikere er smug-tilhængere af EU

Kun når en folkeafstemning truer, støtter de danske politikere ærligt EU og fællesskabets fordele for Danmark, lyder Mimi Jakobsens kritik.

Det er dejligt at have Europabevægelsen og andre folkelige organisationer, der ser ud over landets grænser og indser de ubetingede fordele for Danmark ved fællesskabet.

MEN jeg mangler dælme politikerne.

Et stort flertal i Folketinget er tilhængere af Danmarks medlemskab, men kyllinger som de er, tør de ikke stå frem som ledere og fortælle os om det.

De siger "EU har vedtaget", men EU har ikke vedtaget noget som helst. Det har du som dansk minister været med i eller du som dansk europaparlamentariker.

De siger: "nede i EU". Undskyld mig, men EU er lige her, det er ikke en fremmed planet.

Når så der kommer en folkeafstemning, som ingen rigtigt kan overskue, kommer politikerne til gengæld på banen, for nu skal vi stemme ja.

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Det gør folk så ikke, og hvorfor? Fordi de ikke har ledere, der gider leve op til deres pligt og fortælle os, hvad der foregår i ”fredstid”.

Tænk hvis en dansk minister kom tilbage fra Det Europæiske Råd og sagde; "Nu skal I altså lige høre, hvad vi klarede i dag. DET havde vi aldrig magtet alene som lille land, og det betyder følgende …"

Eller: "Ja vi fik ikke helt vores vilje, der var jo 26 andre, der også havde en mening, og vi kan ikke vinde hver gang."

Sådan er det også i boldklubben eller grundejerforeningen. Så når danske politikere siger: "Nu må ministeren tage ned og slå i bordet," er det spil for galleriet. Vi kan altså ikke se bort fra, at andre lande kan have deres helt legitime interesser.

Så spring dog ud, politikere. I svigter EU, men hvad værre er, I svigter os.

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på Den Offentlige, hvor en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde bidrager til at styrke debatten om EU. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Emneord: Europa, EU, Europabevægelsen, Mimi Jakobsen, Europæisk samarbejde, 5 år med DenOffentlige
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 05.03.18 torben jespersen
    EU

    Du mener altså, at intet er galt med EU (selv om millioner af europæere peger på skkavanker)!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også