Foto: Shutterstock

Kritisk personale ikke underlagt nordjyske busrestriktioner

Personale, der varetager kritiske funktioner, kan nu tage bussen på arbejde ud og ind af de syv berørte nordjyske kommune.

Nordjyder, som varetager kritiske funktioner i vores samfund, skal fortsat kunne komme på arbejde med kollektiv transport, hvis der ikke er andre mu-ligheder. På baggrund af de tilbagemeldinger, som Transport- og Boligministeriet har modtaget efter den første dag med restriktionerne, står det klart, at den iværksatte nødløsning med Flextur ikke giver tilstrækkelig mulighed for, at det kan lade sig gøre.

Derfor ændrer regeringen nu restriktionerne. Fra i dag er det muligt for kritisk personale at tage bussen på tværs af kommunegrænser, når de skal på arbejde.

"Det er afgørende for at begrænse smittespredningen, at så mange som muligt bliver i deres egen kommune. Samtidig har vi brug for, at samfundets kernetropper kan komme på arbejde også på tværs af kommunegrænser, hvis ikke de kan undværes. Busserne kører fortsat, og nu siger vi, at alle, der har et brev fra deres arbejdsgiver om, at de har en kritisk funktion, kan komme med bussen. Jeg vil dog understrege, at det er yderst vigtigt, at arbejdsgiverne gør, hvad der er muligt for at få vagtplanenerne til at gå op med et minimum af personale fra andre kommuner", siger transportminister Benny Engelbrecht.

De skærpede restriktioner for kollektiv trafik i Nordjylland trådte i kraft mandag d. 9. november. Restriktionerne er nødvendige for at inddæmme smitten fra mink. Restriktionerne medførte, at det ikke er muligt at benytte kollektiv trafik til eller fra Hjørring, Vesthimmerland, Thisted, Frederikshavn, Jammerbugt, Brønderslev og Læsø. Det bliver nu muligt med bus for kritisk personale.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.