Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dronning Margrethe skal opereres

Kultur

09/02/2023 10:03

J. Bøgen

Hun har de seneste uger haft problemer med kroppen.

Dronning Margrethe II skal igennem en større rygoperation.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Under overskrifter "Hendes Majestæt Dronningen skal opereres" skriver kongehuset:

"Gennem en længere periode har Hendes Majestæt været ramt af problemer med ryggen, og i den seneste tid er situationen forværret. Efter samråd med Rigshospitalets eksperter har Dronningen besluttet at gennemgå en større rygoperation.

Operationen er planlagt til onsdag den 22. februar på Rigshospitalet i København, hvor Dronningen således også vil være indlagt efterfølgende. I forlængelse heraf forventes et længere genoptræningsforløb.

Det betyder, at en række officielle programpunkter i den nærmeste fremtid vil blive udsat, aflyst eller varetaget af andre medlemmer af den kongelige familie."

Skrantende helbred

Det er ikke første gang, dronningens helbred har været i offentlighedens søgelys.

I et interview med ugebladet SØNDAG fortalte regenten åbent om, at hendes krop kæver både mange og længere pauser for at klare de opgaver, der kræver, hun er i bevægelse.

Et eksempel kunne ses i anledning af den traditionsrige nytårskur. Før i tiden har dronningen altid stået og modtaget sine gæster, men i år var hun nødt til at sidde under den lange seance - simpelthen fordi bentøjet ikke er, hvad det har været.

Den 81-årige regent fortæller også, at hun har lagt motion på hylden til trods for, at hun tidligere har været en engageret skiløber med en passion for langrend.

Tidligere har der også været fokus på dronningens rygning og kærlighed til rødvin, og at det næppe gør noget godt for en krop, der er ved at være godt oppe i årene.

Mest Læste

Annonce