Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Holder vejret: Efter mere end 30 år er det måske slut for legendarisk DR-program

Kultur

05/5/21 7:51

Theis

Måske ender seerne nu med at må vinke farvel.

I mere end 30 år har Jakob Stegelmann været vært på programmet Troldspejlet - som det hed da det blev sendt første gang tilbage i 1989. 

Det ændrede dog i 2019 navn til Troldspejlet & Co - men uanset navn, så det er nu måske slut. 

Programmet der byder "voksne nørder indenfor til en verden af fantastisk fiktion i film, spil, tegneserier og bøger," har måske sendt sit sidste nye program på skærmen. Det skriver magasinet Ekko.

Kilder oplyser nemlig til magasinet, at DR overvejer programmets fremtid - og at programmets scenografi allerede er pillet ned. 

Det er ikke noget som vært Jakob Stegelmann er glad for, han vil nemlig gerne fortsætte programmet. 

Seerne forsvandt 

Til B.T. fortæller han, at han gerne vil fortsætte, men at han på nuværende tidspunkt ikke ved, hvad DR har af planer for programmet.

Programchefen på DR bekræfter også overfor Ekko, at der er noget under opsejling:

"Vi kan bekræfte, at vi ser på, hvordan og hvor Troldspejlet udkommet fremover. Troldspejlet er et rigtig stærkt brand og har i mange år været et rigtigt godt tilbud til dem, som ønsker viden om fantasiens verden u film, spil, bøger og tegneserier. Det kommer vi til at fortælle mere om efter sommerferien," lyder det fra Lisbeth Langwadt, der er programchef for aktualitet, kultur og dokumentar, i en mail til magasinet.

Lige nu udkommer programmet også som podcast, men ifølge den garvede vært er det ikke nok. Han mener nemlig, at programmet fortjener billeder og dermed bør lavet som et tv-program.

Da programmet i 2019 ændrede navn, rykkede det også til DR2 og ikke DR1, hvor det skulle fokusere på et mere modent publikum - men i denne ombæring forsvandt en del seere også.

Annonce