Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nedslående besked fra DBU

Kultur

10/6/21 9:45

LTT

Politikerne har arbejdet det meste af natten, for at få en ny genåbningsaftale på plads. Lidt før klokken fire i nat, var den klar. Samfundet åbner op i højere grad, og en af lempelserne gør det muligt at der kan være op til 25.000 tilskuere til EM-kampene i parken.

Nu kommer DBU så med en nedslående besked, nemlig at det ikke er realistisk at få 25.000 tilskuere i parken til kampen mellem Danmark og Finland på lørdag. Jakob Jensen administrerende direktør i DBU siger blandt andet til TV 2, at de ikke har mulighed for at lukke 9000 flere ind på stadion, med så kort en varsel, her blot to dage før kampen. Han håber dog på, at det kan ske til de næste to hjemmekampe. Det DBU kigger på nu, er om der kan komme lidt flere end de 15.900 der var planlagt med. Han tror det bliver vanskeligt at lukke flere ind, med den korte varsel.Til TV 2 siger han: “Vi havde kunnet nå det, hvis vi havde fået besked i bedre tid, men vi knokler videre for, at det kan lade sig gøre for så mange som overhovedet muligt af de danske fans at komme ind og følge landsholdet.” 

Virolog undrende over 25.000 tilskuere.
Jakob Jensen gør det klart, at DBU i samarbejde med UEFA kæmper hårdt for, at der til kampen mod Belgien den 17. juni kan komme 25.000 tilskuere i Parken. Virolog Allan Randrup, professor i eksperimentel virologi, Københavns Universitet undrer sig, til TV 2 siger han: Jeg er lidt undrende over for, man lige pludselig kan være 25.000 i Parken. Det er godt nok udendørs, men jeg har svært ved at se, hvordan man skal putte 25.000 ind på stadion under sikre omstændigheder. Det er mærkeligt, at EM-kampene må spilles for så mange tilskuere, når for eksempel koncerter og festivaler, så vidt jeg ved, ikke har samme muligheder.”

Danmark spiller de tre EM-gruppekampe i Parken. Finland kommer på besøg 12. juni, Belgien 17. juni og Rusland 21. juni.

 

Annonce