Foto: Shutterstock

Snart genåbnes Danmark yderligere

Kultur

19/04/2021 10:31

Theis

Som følge af aftale indgået sent fredag aften bliver genåbningen større, end der først var udsigt til.

Størstedelen af Folketingets partier har sent fredag aften indgået en aftale om udmøntningen af genåbningen af samfundet den 21. april.

Aftalen betyder, genåbningen bliver større, end der først var udsigt til, så den blandt andet også omfatter superligakampe, idræt for ældre, musik- og kulturskoler for unge og dag- og ældrehøjskoler.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”De unge og de ældre er nogle af dem, som har manglet fællesskabet mest i de seneste måneder, hvor samfundet har været lukket ned. De har nu noget at glæde sig til i næste uge.

Det er rigtig godt, at der er skabt klarhed for foreningslivet for unge og musik- og kunstskolerne for unge under 18 år. De får nu lov til at genåbne den 21. april, samtidig med idrætslivet for børn og unge, hvor alle idrætsgrene vil være omfattet.

Jeg er også glad for, at dag- og ældrehøjskolerne kan åbne igen, og at ældre over 70 kan begynde at dyrke indendørs foreningsidræt og ikke mindst, at fodboldfans kan komme tilbage på stadion til de største kampe.”

Hvad genåbnes?

Aftalen om udmøntning af genåbning af samfundet den 21. april indebærer konkret følgende:

  • Alle idrætsgrene åbnes for børn og unge under 18 uden coronapas med forsamlingsloft på 25 personer. Forsamlingsloftet på 25 for idræt for børn og unge omfatter også idrætsaktiviteter, hvor personer over 18 år deltager, hvis disses tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlig afvikling.
  • Indendørs idræt i organiseret regi for åbnes personer over 70 år med forsamlingsloft på 10 samt coronapas.
  • Foreningsliv, musik- og kulturskoler samt andre kunstskoler for børn og unge under 18 med genåbnes uden coronapas med forsamlingsloft på 25. Gælder ikke sangaktiviteter.
  • Fodbold: Gjensidige Kvindeliga og 1. division samt Superliga, NordicBet Liga og 2. division (herrer og kvinder), pokalfinaler samt landskampe genåbnes for tilskuere i sektioner af 500 med 1 meters afstand med bl.a. egen ind- og udgang og med krav om coronapas samt registrering af samtlige tilskuere med henblik på understøttelse af smitteopsporingen.
  • Daghøjskoler og seniorhøjskoler genåbnes med testkrav svarende til modellen på uddannelsesområdet.

Som aftalt mellem partilederne den 22. marts genåbner museer, kunsthaller samt biblioteker med coronapas.

Mest Læste

Annonce