Foto: Shutterstock

Lærerforeninger afviser forslaget om brug af Muhammed-tegninger i undervisningen

Tidligere i dag skrev Denoffentlige.dk om et forslag fra Dansk Folkeparti om at gøre Muhammed-tegninger obligatorisk i undervisningen. Nu har lærerforeninger reageret.

Hvis man spørger Dansk Folkeparti så skal eleverne på de danske folkeskoler og videregående uddannelser se tegninger af profeten Muhammed som en obligatorisk del af undervisningen.

Krav i undervisningen
Retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, siger: ”Det skal være et krav, at man underviser i Muhammed-tegningerne, for på den måde er det en pligt, og så vil man stå stærkere som lærer over for dem, der ikke vil have, at man underviser i de ting.”

 

Denne reaktion fra DF kommer i kølvandet på, at flere lærere har meldt ud, at de ikke vil bruge de omdiskuterede tegninger i undervisningen af frygt for deres sikkerhed. 

Lærerforeninger takker nej
Danmarks Lærerforening og Gymnasieskolernes Lærerforening er klar i deres udmelding om at der ikke skal lovgives om et krav til at bruge Muhammed-tegningerne i undervisningen, skriver DR.

Formand for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, udtaler om sagen: Man skal ikke centralt fra træffe beslutninger om, hvorvidt lærerne skal undervise i Muhammed-tegningerne. Det er afgørende, at vi holder fast i, at det er den enkelte skole og lærer, der vurderer, hvilket materiale der er nødvendigt for undervisningen.”

Tomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening er også enig: ”Man ønsker fra lærernes side altså ikke yderligere politisk indblanding i undervisningen.”

Lærer ser det ikke som løsningen
En af dem der tidligere har brugt disse tegninger i sin undervisning, er lærer Anna Heebøll på Tornbjerg Gymnasium i Odense. Det udløste en voldsom reaktion fra en elev, hvorefter hun undskyldte og fjernede materialet fra pensummet, da hun ikke ønsker at støde nogen.

Yderligere understreger hun, at hun i sin undervisning vil tage afstand fra selve tegningerne, men ikke deres betydning, skriver DR. Dog ser hun kravet om at gøre det til et krav ikke løsningen.

Forslaget fra Dansk Folkeparti har ikke oplevet stor opbakning fra de andre partier. Dog er der bred enighed om, at ingen lærer skal stå med en frygt for at undervise i et specifikt materiale.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.