Landdistrikter: Flytning af statsjob har været en succes

En ny rundspørge viser, at det har været muligt at rekruttere de nødvendige kvalificerede medarbejdere til statslige institutioner i provinsen. Det understreger, at flytningerne som led i Bedre Balance I og II har været en succes, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Størstedelen af de mange styrelser og institutioner, som de seneste år er blevet flyttet ud af hovedstaden, er nu på plads i deres nye rammer. En rundspørge udført af Jyllands-Posten viser samtidig, at det har været muligt at rekruttere kvalificerede medarbejdere i hele landet.

Resultaterne er en succes for hele landet, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

- Jeg glæder mig over, at der nu tegner sig et klart billede af, at det hele vejen rundt har været muligt at rekruttere de kvalificerede medarbejdere, der har været behov for, siger formand Steffen Damsgaard og fortsætter: 

- Det understreger for mig at se, at flytningerne har været et succesfuldt redskab til at skabe et Danmark i bedre balance.

Rundspørgen er besvaret af 51 af de flyttede institutioner – og dermed langt størstedelen. Damsgaard mener, at de nyeste resultater af flytningerne gør alle bekymringerne til skamme, men anerkender at der nogle steder har været et midlertidigt produktivitetstab. 

Efterlyser ny runde flytning af statsjob

Størstedelen af de statslige institutioner og statslige arbejdspladser ligger fortsat i hovedstadsområdet. Landdistrikternes Fællesråd peger derfor på, at der stadig er et behov for en bedre balance i fordelingen af statslige institutioner.

- Vi har haft, og har stadig, et klart ønske og en forventning om, at regeringen igangsætter flere flytninger af statsjob, som er mindst lige så omfangsrige som de seneste to planer. Det håber vi, at man politisk vil lytte til, siger Steffen Damsgaard. 

Der bliver i år åbnet to nye skattecentre, et i Fredericia i Sydøstjylland og et i Frederikssund i Nordsjælland. De to centre får i alt 250 medarbejdere, og de er de første to af otte skattecentre, som regeringen vil placere i provinsen frem mod 2023. 

- Regeringen har lagt ud med beslutningen om at placere 1000 medarbejdere i en række nye skattecentre rundt i landet. Det et godt, men der er behov for mere. Efter en årelang centralisering af arbejdspladser og uddannelsesmuligheder har vi nemlig brug for et fokus, der bidrager til flere job- og uddannelsesmuligheder i alle dele af landet.

Han peger samtidig på, at det er afgørende, at en større del af de statslige arbejdspladser, der skal flyttes i fremtiden, ikke ender i provinsens allerstørste byer.

Landdistrikternes Fællesråd arbejder for at gøre flytning af statslige arbejdspladser til en vedvarende proces og er i løbende dialog med regeringen og Folketingets partier om emnet.

Landdistrikternes Fællesråd på DenOffentlige.dk Landdistrikternes Fællesråd arbejder for en positiv udvikling i landdistrik­terne. Dette med fokus på at forbedre de basale rammevilkår indenfor: Fysisk bosætning Sikre finansiering til bolig...
Aktivitet: Artikler: 33 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.