Landdistrikter: Flytning af statsjob har været en succes

En ny rundspørge viser, at det har været muligt at rekruttere de nødvendige kvalificerede medarbejdere til statslige institutioner i provinsen. Det understreger, at flytningerne som led i Bedre Balance I og II har været en succes, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Størstedelen af de mange styrelser og institutioner, som de seneste år er blevet flyttet ud af hovedstaden, er nu på plads i deres nye rammer. En rundspørge udført af Jyllands-Posten viser samtidig, at det har været muligt at rekruttere kvalificerede medarbejdere i hele landet.

Resultaterne er en succes for hele landet, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

- Jeg glæder mig over, at der nu tegner sig et klart billede af, at det hele vejen rundt har været muligt at rekruttere de kvalificerede medarbejdere, der har været behov for, siger formand Steffen Damsgaard og fortsætter: 

- Det understreger for mig at se, at flytningerne har været et succesfuldt redskab til at skabe et Danmark i bedre balance.

Rundspørgen er besvaret af 51 af de flyttede institutioner – og dermed langt størstedelen. Damsgaard mener, at de nyeste resultater af flytningerne gør alle bekymringerne til skamme, men anerkender at der nogle steder har været et midlertidigt produktivitetstab. 

Efterlyser ny runde flytning af statsjob

Størstedelen af de statslige institutioner og statslige arbejdspladser ligger fortsat i hovedstadsområdet. Landdistrikternes Fællesråd peger derfor på, at der stadig er et behov for en bedre balance i fordelingen af statslige institutioner.

- Vi har haft, og har stadig, et klart ønske og en forventning om, at regeringen igangsætter flere flytninger af statsjob, som er mindst lige så omfangsrige som de seneste to planer. Det håber vi, at man politisk vil lytte til, siger Steffen Damsgaard. 

Der bliver i år åbnet to nye skattecentre, et i Fredericia i Sydøstjylland og et i Frederikssund i Nordsjælland. De to centre får i alt 250 medarbejdere, og de er de første to af otte skattecentre, som regeringen vil placere i provinsen frem mod 2023. 

- Regeringen har lagt ud med beslutningen om at placere 1000 medarbejdere i en række nye skattecentre rundt i landet. Det et godt, men der er behov for mere. Efter en årelang centralisering af arbejdspladser og uddannelsesmuligheder har vi nemlig brug for et fokus, der bidrager til flere job- og uddannelsesmuligheder i alle dele af landet.

Han peger samtidig på, at det er afgørende, at en større del af de statslige arbejdspladser, der skal flyttes i fremtiden, ikke ender i provinsens allerstørste byer.

Landdistrikternes Fællesråd arbejder for at gøre flytning af statslige arbejdspladser til en vedvarende proces og er i løbende dialog med regeringen og Folketingets partier om emnet.

Landdistrikternes Fællesråd på DenOffentlige.dk Landdistrikternes Fællesråd arbejder for en positiv udvikling i landdistrik­terne. Dette med fokus på at forbedre de basale rammevilkår indenfor: Fysisk bosætning Sikre finansiering til bolig...
Aktivitet: Artikler: 33 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.