Landdistrikter: Flytning af statsjob har været en succes

En ny rundspørge viser, at det har været muligt at rekruttere de nødvendige kvalificerede medarbejdere til statslige institutioner i provinsen. Det understreger, at flytningerne som led i Bedre Balance I og II har været en succes, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Størstedelen af de mange styrelser og institutioner, som de seneste år er blevet flyttet ud af hovedstaden, er nu på plads i deres nye rammer. En rundspørge udført af Jyllands-Posten viser samtidig, at det har været muligt at rekruttere kvalificerede medarbejdere i hele landet.

Resultaterne er en succes for hele landet, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

- Jeg glæder mig over, at der nu tegner sig et klart billede af, at det hele vejen rundt har været muligt at rekruttere de kvalificerede medarbejdere, der har været behov for, siger formand Steffen Damsgaard og fortsætter: 

- Det understreger for mig at se, at flytningerne har været et succesfuldt redskab til at skabe et Danmark i bedre balance.

Rundspørgen er besvaret af 51 af de flyttede institutioner – og dermed langt størstedelen. Damsgaard mener, at de nyeste resultater af flytningerne gør alle bekymringerne til skamme, men anerkender at der nogle steder har været et midlertidigt produktivitetstab. 

Efterlyser ny runde flytning af statsjob

Størstedelen af de statslige institutioner og statslige arbejdspladser ligger fortsat i hovedstadsområdet. Landdistrikternes Fællesråd peger derfor på, at der stadig er et behov for en bedre balance i fordelingen af statslige institutioner.

- Vi har haft, og har stadig, et klart ønske og en forventning om, at regeringen igangsætter flere flytninger af statsjob, som er mindst lige så omfangsrige som de seneste to planer. Det håber vi, at man politisk vil lytte til, siger Steffen Damsgaard. 

Der bliver i år åbnet to nye skattecentre, et i Fredericia i Sydøstjylland og et i Frederikssund i Nordsjælland. De to centre får i alt 250 medarbejdere, og de er de første to af otte skattecentre, som regeringen vil placere i provinsen frem mod 2023. 

- Regeringen har lagt ud med beslutningen om at placere 1000 medarbejdere i en række nye skattecentre rundt i landet. Det et godt, men der er behov for mere. Efter en årelang centralisering af arbejdspladser og uddannelsesmuligheder har vi nemlig brug for et fokus, der bidrager til flere job- og uddannelsesmuligheder i alle dele af landet.

Han peger samtidig på, at det er afgørende, at en større del af de statslige arbejdspladser, der skal flyttes i fremtiden, ikke ender i provinsens allerstørste byer.

Landdistrikternes Fællesråd arbejder for at gøre flytning af statslige arbejdspladser til en vedvarende proces og er i løbende dialog med regeringen og Folketingets partier om emnet.

Landdistrikternes Fællesråd på DenOffentlige.dk Landdistrikternes Fællesråd arbejder for en positiv udvikling i landdistrik­terne. Dette med fokus på at forbedre de basale rammevilkår indenfor: Fysisk bosætning Sikre finansiering til bolig...
Aktivitet: Artikler: 33 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.