Foto: Steen Brogaard

Lars Løkke Rasmussen melder sig ud af Venstre

Lars Løkke Rasmussen melder sig ud af Venstre. Det fortæller han selv på Facebook. I første omgang bliver den drevne politiker løsgænger. Hvad fremtiden vil bringe, ved han kun selv.

"Med lyst og mod til at møde den ny verden, der står foran os, men naturligvis også iblandet vemod, har jeg her til nytår besluttet at sætte mig selv fri og melde mig ud af Venstre efter 40 års medlemskab," sådan starter Lars Løkke Rasmussen sit indlæg på Facebook. Her står det klart, at Lars Løkke Rasmussen melder sig ud af det parti, som han selv har stået i spidsen for i en årrække.

Det har længe ligget i kortene, at den tidligere Statsminister ikke har fundet sig til rette som tredjeviolin i landets andetstørste parti. Med Venstres gentagne konflikter og manglende aktive rolle i oppositionen, virker det næsten naturligt, at Lars Lække Rasmussen vælger at trække en streg i sandet og forlade Venstre.
 
"Vi skal frigøres af symbolpolitik, professionel politisk kommunikation og ultimative synspunkter - det kan gøre Danmark stærkere, friere, rigere, rimeligere og mere bæredygtigt. Ikke ved at gå reform-amok, men ved konstante justeringer der sikrer, at vi får kvalitet for skattekronerne; at det kan betale sig at arbejde; at vi tager hånd om de svageste og samtidig stiller krav til dem, der kan; at vi er åbne for dem, der kan og vil, men konsekvent siger fra over for dem, der ikke vil; at vi omstiller vores land til en grøn og bæredygtig fremtid uden at ødelægge vores internationale konkurrencekraft; at vi har så meget selvtillid til vores egne evner, at vi tør engagere os fuldt og helt i internationalt samarbejde," skriver Lars Løkke Rasmussen i sit indlæg, og han er ikke den første politiker, der harcelerer imod symbolpolitikken efter selv at have taget del i den i en årrække. Spørgsmålet er, om der reelt kommer en forandring fra Lars Løkkes hånd, og om vi ser ham trække i en ny politisk retning, eller om han planlægger noget helt andet, uden for Christiansborg.
 
"Verden er ikke sort/hvid, men sendes i farver. De lette løsninger er tit for letkøbte. Der er brug for en politisk samtale, hvor vi taler op og ikke ned til hinanden. Fri af egenrådighed. I en stærk overbevisning om, at forhandlede beslutninger er bedre end dikterede," fortsætter den tidligere Statsminister og leder tankerne hen på et nyt parti, hvor Løkke selv kan være formand og sætte tonen. Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvornår han så giver køb på de flotte principper for at få en bid af en eller anden kage eller et ben, han gerne vil have.
 
For sådan er politik. Det er gratis at melde noget ud, i hvert fald indtil valghammeren falder. Nu skal Lars Løkke ud og genopfinde sig selv, sit projekt og måske finde en eller to nye allierede, som tror så meget på Lars Løkke, at de vil lade ham lede dem til noget, der kan blive et helt nyt politisk projekt på højrefløjen. Tiden er moden til, at højrefløjen tager fløjlshandskerne af går i opposition til en regering, der lukker sig mere og mere om sig selv.
 
Lige nu sidder Statsministeren bundsolidt på magten, og skal Mette Frederiksen udfordres, så er der behov for et stærkt blåt projekt. Det er dog usikkert, om det projekt starter med Lars Løkkes exit fra Venstre. Han kunne uden tvivl have brugt sin position i Venstre til at styrke sin formand, men nok engang må Jakob Ellemann-Jensen se en stærk profil i partiet vælge ham fra. Lige nu sejler højrefløjen.

Læs hele Lars Løkkes indlæg her

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også