Arkivfoto

Lars Løkkes nye parti bliver en døgnflue

Bertel Haarder, længst siddende folketingsmedlem, udtaler, at Lars Løkke Rasmussens nye parti bliver en døgnflue. Han forudser dog, at Lars Løkke Rasmussen selv bliver valgt ind.

Til netavisen Berlingske udtaler Bertel Haarder: 
 
“Hvis han orker at få nogen til at samle underskrifter nok, så er jeg sikker på, at han kommer i Folketinget. Men jeg er også sikker på, at det bliver en døgnflue.”
 
Grunden til at Bertel Haarder tror, at Lars Løkke Rasmussens parti bliver en døgnflue, begrundes med at, “det har historien vist”.
 
Minder om Erhard Jakobsen
Bertel Haarder sammenligner ydermere Lars Løkke Rasmussens opgør med Venstre med Erhard Jakobsens opgør med Socialdemokratiet i 70’erne, hvor Centrumdemokraterne opstod. Han udtaler endvidere:
 
“Lars Løkkes opgør med Venstre bundede i, at han ikke mente, at Venstres organisation var repræsentativ, og derfor mente han, det var klogere, hvad han præsenterede som Venstres politik, end hvad Forretningsudvalget og Hovedbestyrelsen syntes skulle være Venstres politik. Fordi han mente, at han havde vælgerne bag sig modsat partiorganisationen. Det minder jo på mange måder om Erhard Jakobsen, som var en meget kraftig vælgermagnet, og som i en periode viste sig at have ret i, at der var mange socialdemokrater, som var mere enige med ham end med Socialdemokratiet,” 
 
Ikke bekymret
Bertel Haarder er dog ikke bekymret for den stigende tendens der er, hvor partimedlemmer laver partihop. Selvom der er mange der hopper fra parti til parti, er han ikke bekymret for de nye partier og løsgængere, og han er sikker på, at det ikke går helt galt. Han afslutter med sætningen. “Dansk demokrati skal nok holde.”
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.