Ledelse talte mod spareplan og foreslog alternativer: Nu er de fyret

Ledelse på regionshospital har fået fyresedlen efter kritik af regionens budget 2019. Det kæmpede mod besparelser på deres sygehus, men foreslog alternativer.

Region Midtjylland oplyser mandag morgen, at ledelsen på sygehuset i Viborg, hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, fratræder deres stillinger i Hospitalsenhed Midt med øjeblikkelig virkning.

- Årsagen er, at parterne ser forskelligt på den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet i Region Midtjylland, siger regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen ifølge pressemedelelsen. 

Prøv DenOffentlige

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

Regionen oplyser ikke yderligere om fyringen:

"Fratrædelserne sker med omgående virkning. Direktionen i Region Midtjylland har pr. dags dato konstitueret præhospital direktør Thomas Balle Kristensen i stillingen som hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt. Det betyder, at lægefaglig direktør Per Sabro Nielsen i en periode alene vil varetage ledelsen af præhospitalet på direktørniveau," skriver regionen til slut. 

LÆS OGSÅ: FOR DENNE LEDER ER KRITIK BENZIN TIL HVERDAGEN

Der har været en del uro omkring netop de to hospitalsledere, fordi de protesterede mod regionens spareplan for 2019. Den ville ramme Viborg regionshospital for hårdt, mente de to fyrede ledere, hvorfor de i sidste uge fremlagde en alternativ spareplan. Lars Dahl Pedersen har indsendt et høringssvar til budget 2019, hvor hospitalet stadig pegede på alternativer, men argumenterede for, at deres forslag ville fungere bedre. 

Læs mere om DenOffentlige

Læs mere om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

- Vi har regnet på tingene og er helt sikre på, vi kan realisere den besparelse, som vi foreslår, sagde hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen til DR P4 Midt & Vest sidst i august

Regionshospitalet i Viborg er en del af det store hospitalsbyggeri over hele landet. I Viborg bygges der akuthospital for over 1 milliard kroner, og da regionen i august lancerede en plan om at skære omkring hver tiende medarbejder og flytte rundt på afdelinger mellem hele regionens sygehuse startede en voldsom kritik. 

- Så handler vi købmandsvarer i stedet for patientforløb, sagde ledende overlæge på akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg, Jacob Stouby Mortensen da balladen stod på. 

I regionens budgetforlig, der faldt på plads i sidste uge, blev en del af de bebudede besparelser på Regionshospitalet Viborg dog droppet. 

Men der er fortsat lagt op til at skære i underkanten af 100 stillinger. I øjeblikket er der omkring 2600 ansatte på hospitalet. 

Blandt andet er der enighed om at lukke afdelingen for urinvejssygdomme i Viborg.

Region Midtjyllands budget for 2019 indeholder besparelser på 139 millioner, mens der skal spares 267 millioner i 2020.

Efter afskedigelsen af de to direktører er Region Midtjylland Thomas Balle Kristensen konstitueret som hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt.

 

Emneord: Region Midtjylland, Regionshospital Viborg, Lars Dahl Pedersen, Tove Kristensen, Besparelser, Budget 2019, Jacob Stengaard Madsen, Thomas Balle Kristensen, Ledelsesavisen, Offentlige fyringer, 100918, 160918
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1680 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også