Danmark har fået 5 nye dogmer for ledelse

Ledelse

05/07/2016 07:00

Marie Hammer

På sidste års Folkemøde satte DI Rådgiverne en række topledere fra det private og offentlige i stævne til debat om, hvad der kendetegner god dansk ledelse. Det er der nu kommet 5 nye ledelsesdogmer ud af, der skal skabe danske ledere i verdensklasse.

De fem dogmer blev lanceret på dette års Folkemøde, hvor topledere fra det private og offentlige igen var samlet til en snak om fremtidens ledere.

DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

God ledelse er det samme på tværs af sektorerne

Ledelse i det offentlige og private har mange lighedspunkter, og mange af de samme egenskaber, der karakteriserer den gode leder, går igen i begge sektorer. Dog er der en vigtig forskel, som har betydning for ledelsesopgaven. Den private sektors nødvendige fokus på bundlinjen giver automatisk en målretning af ledelsesopgaven, som ikke naturligt findes i det offentlige. Defor skal de to sektorer inspirere hinanden, hvis ledelsesdisciplinen skal udvikles og fastholdes som dansk styrkeposition.

 

Fra abstrakt ledelsesteori til konkrete eksempler

Med fem enkle dogmer, der hver i sær udfoldes gennem konkrete dagligdagseksempler, er dogmerne klar til at blive taget i brug på ledelsesgangene. I en tid præget af forandring stilles der stadig højere krav til, at den moderne leder handler agilt og er omstillingsparat. Og her er de fem dogmer et godt værktøj til at støtte lederen i at fastholde den overordnede kurs, når hverdagen kører i højt tempo.

De fem dogmer for dansk ledelse er udviklet af DI Rådgiverne og Managementrådgiverne med bidrag fra en række topledere fra det private og offentlige. Dogmerne skal dog betragtes som ejerløse, og det står alle frit for at lade sig inspirere af dem.

 

Læs mere om de fem dogmer her

Mest Læste

Annonce