Flere lademuligheder til elbiler ved Hedehusene Station

Infrastruktur

16/03/2017 13:00

Vibeke Agerdal Kristiansen

Nu bliver det nemmere at være elbilist i Høje-Taastrup Kommune, da der netop er sat nye ladestandere op ved Hedehusene Station.

Nu bliver det nemmere at være elbilist i Høje-Taastrup Kommune, da der netop er sat nye ladestandere op ved Hedehusene Station. CLEVER har sat strøm til to helt nye 22 kW ladestandere ved stationen og samtidig reetableret den 50 kW ladestander, der har stået ved stationen siden 2011, som er blevet flyttet på grund af renovering af pladsen foran stationen.

Det betyder i praksis, at seks elbiler kan lade samtidig ved Hedehusene Station, og der er både mulighed for opladning med 22 kW og for hurtigere opladning med 50 kW.

"Høje Taastrup har som klimakommune et stærkt fokus på grøn transport og elbiler. Det gælder kommunens egne biler, fx i hjemmeplejen, hvor knap halvdelen er udskiftet til elbiler, men som kommune ser vi også gerne at vores borgere har gode muligheder for at kunne køre i elbiler, og det kræver, at der er ladestandere til rådighed”, siger Michael Ziegler, borgmester i Høje Taastrup Kommune.

En del af Nordens hurtigste ladenetværk                                                         
De nye ladestandere vil alle indgå i CLEVERs ladenetværk. CLEVERs ladenetværk tæller mere end 1000 ladepunkter i Danmark, Sverige og Nordtyskland. Ladestanderne i CLEVERs netværk er alle med 22 kW og opefter. Det gør det nemt for elbilister på farten, der har brug for hurtig opladning af elbilen.

”Vi er glade for, at vi igen kan tilbyde elbilister hurtig opladning ved Hedehusene Station med reetablering af vores 50 kW ladestander og åbningen af de to nye ladestandere på en central placering ved stationen. Hedehusene er rigtig godt kørende nu”, udtaler Casper Kirketerp-Møller, adm.direktør i CLEVER.

Inden udgangen af 2017 vil CLEVER have sat strøm til i alt 120 nye 22 kW ladestandere, der hver kan lade to elbiler. Ladestanderne er samfinansieret af EUs ’Connecting Europe Facility’-program.

Læs mere om projektet på: https://clever.dk/eu-project/

Der vil blive skiltet på ladepladserne, at de er forbeholdt elbiler.

CLEVER er bl.a. ejet af SEAS-NVE, der leverer strøm til ladestanderne.

Adresse:

-          2 x 22 kW ladestandere: Parkeringsarealet v. Brøndvej 3, 2640 Hedehusene

-          50 kW ladestander: Hovedgaden 435 (foran Fakta), 2640 Hedehusene

Mest Læste

Annonce