Mød Mercy: Fra Nigeria til USA og nu sygeplejerske i Danmark

20/12/2018 13:20

Janni Dams Knudsen

”Jeg drømmer ikke om at være chef. Jeg har et stort behov for at udvikle mig og blive bedre til det, jeg beskæftiger mig med," fortæller Mercy Røder, der kom til Danmark i 1990'erne, fik børn og havde tøjbutik. I 2014 blev hun sygeplejerske, men hun vil mere.

For sygeplejerske Mercy Røder er det at være vikar bestemt ikke en nødløsning. Det er et bevidst valg, og det er både en kompetent og engageret person, som Psykiatri Plus Vikar sender ud på en bred vifte af opgaver.

”Lige i øjeblikket er mine planer at blive ved som vikar. Jeg nyder det. Både på de løse vagter og på de særlige opgaver har jeg mulighed for at fordybe mig i de mennesker, jeg skal tage mig af. Det er et spændende og udviklende arbejde for mig professionelt”, siger hun.

 

Født i Nigeria og uddannet i USA

At høre Mercy fortælle om sit liv og sin karriere kan gøre én ganske forpustet. 
Hun er født i Nigeria og kom som teenager på en kostskole i Oxford i England. Efter det flyttede hun til Washington D.C. i USA og boede her sammen med sin familie. 
Her gennemførte hun bachelor i marketing og senere bestod hun en kandidatgrad inden for finans i internationale transaktioner.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

Under studietiden mødte hun en dansk mand, og de holdt kontakt. I 1990’erne flyttede hun til Danmark, blev gift, etablerede sig og fik to piger. De blev skilt, og Mercy blev gift igen. Hun har fire piger, to piger med sin eks–mand, og to piger med sin nuværende mand.

Jobmæssigt var det dog svært. Hun kunne ikke rigtig bruge sine universitetsuddannelse og gjorde i stedet sin hobby, ”mode og design”, til et levebrød. I cirka 10 år havde hun en tøjbutik i Rungsted, hvor hun skræddersyede tøj. Men så skulle der ske noget andet.

 

Sygeplejerske i Hillerød

”I USA havde jeg på et tidspunkt interesseret mig for sygeplejerskefaget, og det kom til mig igen. Derfor søgte jeg ind på sygeplejeskolen i Hillerød og blev sygeplejerske i juni 2014”, fortæller hun.

Det var det rette valg for Mercy, og det varede ikke længe, før hun også fandt ud af, hvilken slags sygeplejerske hun ville være.

”Under uddannelsen var jeg jo inden for somatikken og var blandt andet ansat på en medicinsk afdeling i Herlev. Der var meget praktisk arbejde, og det kunne jeg fint finde ud af. Jeg synes bare ikke, at det var udviklende for mig. Det blev en rutine. Så i stedet søgte jeg inden for psykiatrien på Bispebjerg Hospital, da jeg blev færdig uddannet som sygeplejerske i 2014. Det var mere mig. Her kunne jeg gøre en forskel”, fortæller hun.

 

Kandidat i sundhedsfremme og psykologi

Efter et par år blev Mercy draget af uddannelse igen. Og hun gik i gang med at læse kandidat i sundhedsfremme og psykologi på Roskilde Universitet. I juni i år bestod hun sin eksamen og har nu endnu en titel på cv’et. Men det er ikke det, der betyder noget, fortæller hun.

”Jeg drømmer ikke om at være chef. Jeg har et stort behov for at udvikle mig og blive bedre til det, jeg beskæftiger mig med. At dygtiggøre mig, og så bruge den viden til at gøre en forskel for andre mennesker, er det vigtigste for mig”, fortæller Mercy Røder.

 

I gang som vikar hos Psykiatri Plus´

Gennem en tidligere kollega begyndte hun som Psykiatri Plus-vikar. De første vagter var på socialpsykiatriske bosteder, og derefter kom hun også på specialopgaver på plejecentre sammen med et team fra Psykiatri Plus.

Hun arbejder i denne tid blandt andet på det jødiske plejehjem, Deborah Centret, på Østerbro i København.

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

Hun er vild med sit arbejde.

”På hver vagt føler jeg, at der er brug for mig. I forhold til faste ansættelser er der på vikarvagter mere tid sammen beboerne, og det gør, at man kan fordybe sig og få lavet en strategi, som man kan føre ud i livet. Og det er min oplevelse, at det nytter, og vi kan gøre livet bedre for dem, vi arbejder med”, fortæller hun.

Gør mit liv rigere

Mercy er aldrig bange på jobbet.

”I mine job inden for psykiatrien, kommer man ud for lidt at hvert. Og der har da været episoder, hvor man lige skal sunde sig og tale det igennem. Men jeg er ikke bange. Jeg tror på, at det hele nok skal gå – og man kan komme ud for dårlige oplevelser alle vegne. Man er nødt til at tage opgaven på sig og gå ind i det. Og det er min erfaring, at det nytter, og også gør mit liv rigere”, fortæller Mercy Røder.

Mest Læste

Annonce