Foto: Shutterstock

LIGE NU: Har symptomer - Alligevel tvinges plejepersonale på arbejde

Selvom de har symptomer eller har været i nær kontakt med en smittet, så kaldes plejepersonalet fortsat på arbejde, fortæller FOA.

Lige nu er langt det meste af landet lukket ned. 

Medarbejdere er sendt hjem, skolebørnene møder kun deres lærer på skærmen og størstedelen af detailhandlen holder lukket. Grunden til, at regeringen har lukket ned i et sådant omfang er frygten for den mere smitsomme britiske variant af coronavirus, der forventes at være den dominerende i Danmark i løbet af februar. 

Det er dog ikke altid nemt at overholde regeringens retningslinjer. Det har en række medarbejder i plejesektoren måtte sande. 

Tirsdag fortæller fagforeningen FOA til TV2 Lorry, at de er bekendt med, at plejepersonale, der har symptomer på coronavirus, fortsat bliver bedt om at møde på arbejde. Det er - ifølge FOA - også sket for personal, der har været i tæt kontakt til en smittet. 

Stiger

Det fortæller Torben Klitmøller Hollmann, der er formand for social- og sundhedssektoren i FOA. Ifølge formanden sker det et par gange hver uge, at han bliver kontaktet af nogle af dine medlemmer, der er blevet bedt om at møde på arbejde, selvom det er i strid med de gældende retningslinjer.

"Antallet af den slags henvendelser til mig er steget i de sidste par måneder, og det er jo et udtryk for, at der mangler hænder," udtaler Torben Klitmøller Hollmann til TV2 Lorry.

I værste fald betyder det, at personalet kan smitte beboer eller kolleger, hvis de er smittet, når de møder ind. Det kan føre til flere lokale smitteudbrud på blandt andet plejehjem. I skrivende stund er der to udbrud med den britiske variant af coronavirus på plejehjem i Københavnsområdet. 

Professor i eksperimentel virologi  Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universitet kaldet brudet på retningslinjerne "meget uhensigtsmæssigt". 

"Jeg går jo helt naturligt ud fra, at man som arbejdsgiver følger retningslinjerne, og da i hvert fald i det offentlige - og i særlig grad når det gælder sosu-assistenter, som jo i betydeligt omfang omgås de risikoudsatte grupper," siger Allan Randrup Thomsen tilTV2 Lorry.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.06.21 Erhvervsliv
  Fødevare tilbagekaldes

  Froneri tilbagekalder Smarties Push Up i æsker á 4 stk., da der er risiko for indhold af ethylenoxid.

 • 10.06.21 Erhvervsliv
  Særlig corona-indsats hjælper ledige

  Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

 • 09.06.21 Erhvervsliv
  Onlinemøder er en ulempe for kvindestemmer

  Forskere fra SDU og universitetet i Magdeburg har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket går ud over især kvinder, som opfattes mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mænds stemmer.

 • 03.06.21 Erhvervsliv
  Vær opmærksom: Nyt initiativ indføres ved Lillebæltsbroen

  En digital tavle og rumlestriber på den ny Lillebæltsbro skal skærpe trafikanternes opmærksomhed, når de kører forbi det igangværende malearbejde på broen og derved forebygge ulykker på stedet.

 • 01.06.21 Erhvervsliv
  Rapport: Danmark er på vej ud af krisen

  Danmark er sluppet nådigere gennem pandemien end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det er særligt på privatforbrug og eksport, at Danmark har klaret sig bedre. Det viser ny vismandsrapport. Det betyder til gengæld også, at vi skal begynde at holde et vågent øje med antallet af faglærte.