Foto: Shutterstock

LIGE NU: Mette Frederiksen afviser

Statsministeren har netop udtalt sig til pressen.

Mandag er en af de dage, som mange børn har glædet sig til. I dag begynder de nemlig i skolen igen efter at have været sendt hjem siden december. 

Skoler over hele landet stod mandag morgen klar til at byde eleverne fra 0. til 4. klasse velkommen igen. Disse elever de de eneste, der i første omgang får lov til at vende tilbage.

Det kommer dog til at tage noget tid, inden resten af samfundet lukker op igen. Det bekræfter statsminister Mette Frederiksen (S) mandag. 

Det er fortsat frygten for de nye varianter af coronavirus, der får regeringen til at fastholde restriktionerne. Selvom de daglige smittetal har været dalende i en længere periode, så registrerer sundhedsmyndighederne flere og flere tilfælde med den britiske variant.

Denne forventes at blive den dominerende variant her i landet i løbet af den næste måned.

Det vides endnu ikke, hvordan dét vil påvirke den igangværende epidemi, derfor lukkes landet ikke mere op i denne omgang. 

Derfor kan mere ikke åbnes

Mandag morgen havde Mette Frederiksen forladt Christiansborg. Statsministeren fejrede de yngste elevers tilbagevenden til klasseværelserne med et besøg på en folkeskole. 

Statsministeren besøgte Allerslev Skole, der ligger i Lejre på Midtsjælland. Hun fik en privat rundvisning, men efterfølgende svarede Mette Frederiksen på spørgsmål fra pressen. 

Under denne seance afviste statsminister Mette Frederiksen blankt, at der kan åbnes yderligere lige nu. 

"Vi kan tage de ældre elever tilbage i skolen, når vi har en fuldstændig epidemikontrol," udtaler Mette Frederiksen - og tilføjer:

"Selv om tallene ser godt ud på overfladen, ligger den britiske variant og ulmer. Derfor kan vi ikke lave en større genåbning, selv om vi gerne vil det."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.