Foto: Shutterstock

LIGE NU: Mette Frederiksen afviser

Statsministeren har netop udtalt sig til pressen.

Mandag er en af de dage, som mange børn har glædet sig til. I dag begynder de nemlig i skolen igen efter at have været sendt hjem siden december. 

Skoler over hele landet stod mandag morgen klar til at byde eleverne fra 0. til 4. klasse velkommen igen. Disse elever de de eneste, der i første omgang får lov til at vende tilbage.

Det kommer dog til at tage noget tid, inden resten af samfundet lukker op igen. Det bekræfter statsminister Mette Frederiksen (S) mandag. 

Det er fortsat frygten for de nye varianter af coronavirus, der får regeringen til at fastholde restriktionerne. Selvom de daglige smittetal har været dalende i en længere periode, så registrerer sundhedsmyndighederne flere og flere tilfælde med den britiske variant.

Denne forventes at blive den dominerende variant her i landet i løbet af den næste måned.

Det vides endnu ikke, hvordan dét vil påvirke den igangværende epidemi, derfor lukkes landet ikke mere op i denne omgang. 

Derfor kan mere ikke åbnes

Mandag morgen havde Mette Frederiksen forladt Christiansborg. Statsministeren fejrede de yngste elevers tilbagevenden til klasseværelserne med et besøg på en folkeskole. 

Statsministeren besøgte Allerslev Skole, der ligger i Lejre på Midtsjælland. Hun fik en privat rundvisning, men efterfølgende svarede Mette Frederiksen på spørgsmål fra pressen. 

Under denne seance afviste statsminister Mette Frederiksen blankt, at der kan åbnes yderligere lige nu. 

"Vi kan tage de ældre elever tilbage i skolen, når vi har en fuldstændig epidemikontrol," udtaler Mette Frederiksen - og tilføjer:

"Selv om tallene ser godt ud på overfladen, ligger den britiske variant og ulmer. Derfor kan vi ikke lave en større genåbning, selv om vi gerne vil det."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.