Foto: Shutterstock

LIGE NU: Mette Frederiksen indkalder til møde i dag

Statsministeren har indkaldt til senere i dag.

Tirsdag i denne uge var der partilederdebat. 

Et af de emner, som blev debatteret, var coronavirussen. Statsminister Mette Frederiksen (S) slog fra talerstolen fast, at selvom de daglige smittetal for tiden befinder sig på et lavt niveau, er vi endnu ikke i mål. Det er særligt den britiske variant af coronavirus, der bekymrer regeringen. 

Varianten fra Storbritanien er ikke farligere end den gængse variant af coronavirus, men den smitter mere. Samtidig er der også blevet fundet en variant i Sydafrika. Den ved Sundhedsmyndighderne, ifølge Mette Frederiksem. endnu ikke så meget om, men den er i Danmark. En rejsende, der kom hjem til Danmark fra en tur i Dubai, har bragt den med sig til landet.

Derfor understregede Mette Frederiksen også, at hun ikke mener, at det er tiden at åbne op for landet. Faktisk kan alle eller nogle af de gældende restriktioner blive forlænget.

"I sidste uge forlængede vi restriktionerne, foreløbig til og med 7. februar," sagde statsminister Mette Frederiksen fra Folketingets talerstol. 

"Men situationen er så alvorlig, at vi meget vel kan se ind i, at der bliver behov for at forlænge en del af de restriktioner, vi kender, allerede i dag, for det er et kritisk sted."

Onsdag har statstsministeren kaldt de andre partiledere til et virtuelt møde, der finder sted klokken 16.15. Den bekræfter Dansk Folkepartis partileder Kristian Thulesen Dahl over for Ritzau. Der er så vidt vides kun et emne på dagsordenen, og det er "vacciner". Hvad partierne mere præcist skal tale om vides endnu ikke. 

Tirsdag kom det også frem, at Danmark i denne uge kun modtager halvt så mange vaccinedoser fra BioNTech og Pfizer, som det var planen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.