Foto: Shutterstock

LIGE NU: Mette Frederiksen indkalder til møde i dag

Statsministeren har indkaldt til senere i dag.

Tirsdag i denne uge var der partilederdebat. 

Et af de emner, som blev debatteret, var coronavirussen. Statsminister Mette Frederiksen (S) slog fra talerstolen fast, at selvom de daglige smittetal for tiden befinder sig på et lavt niveau, er vi endnu ikke i mål. Det er særligt den britiske variant af coronavirus, der bekymrer regeringen. 

Varianten fra Storbritanien er ikke farligere end den gængse variant af coronavirus, men den smitter mere. Samtidig er der også blevet fundet en variant i Sydafrika. Den ved Sundhedsmyndighderne, ifølge Mette Frederiksem. endnu ikke så meget om, men den er i Danmark. En rejsende, der kom hjem til Danmark fra en tur i Dubai, har bragt den med sig til landet.

Derfor understregede Mette Frederiksen også, at hun ikke mener, at det er tiden at åbne op for landet. Faktisk kan alle eller nogle af de gældende restriktioner blive forlænget.

"I sidste uge forlængede vi restriktionerne, foreløbig til og med 7. februar," sagde statsminister Mette Frederiksen fra Folketingets talerstol. 

"Men situationen er så alvorlig, at vi meget vel kan se ind i, at der bliver behov for at forlænge en del af de restriktioner, vi kender, allerede i dag, for det er et kritisk sted."

Onsdag har statstsministeren kaldt de andre partiledere til et virtuelt møde, der finder sted klokken 16.15. Den bekræfter Dansk Folkepartis partileder Kristian Thulesen Dahl over for Ritzau. Der er så vidt vides kun et emne på dagsordenen, og det er "vacciner". Hvad partierne mere præcist skal tale om vides endnu ikke. 

Tirsdag kom det også frem, at Danmark i denne uge kun modtager halvt så mange vaccinedoser fra BioNTech og Pfizer, som det var planen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.