Foto: Shutterstock

LIGE NU: Regeringen indkalder til corona-møde

Følgegruppen, der består af de andre partiers sundhedsordfører, er indkaldt til møde hos sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Politikerne på Christiansborg er ofte til møde. Det er, derfor også sjældent, at blot en mødeindkaldelse finder vej til pressens spalter. 

Det sker dog ofte, når det er coronafølgegruppen, der indkaldes til møde hos sundhedsministeren. Ofte kan det nemlig betyde, at der er nye restriktioner eller retningslinjer på vej til danskerne. Hvorvidt det er tilfædet tirsdag, vides ikke endnu, men sikkert er det i hvert fald, at coronafølgegruppen skal til møde ved ministeren omkring middagstid. 

Det fortæller Ekstra Bladet

Nytårsaften

Endhedslistens sundhedsordfører Peder Hvelplund (Ø) bekræfter invitiationen. Han ved heller ikke præcis, hvad mødet skal handle om, men han deler et bud: 

"Men jeg går ud fra, at det dels er en orientering om, hvorvidt man skal forlænge restriktionerne, og så har jeg bedt om, at vi skal diskutere nytårsaften," udtaler Peder Hvelplund. 

De nuværende landsdækkende restriktioner, der bl.a. gør at dele af butikslivet er lukket ned og skolebørnene sendt hjem, udløber 3. januar. Hvelplund vil gerne tale om strengere restriktioner nytårsaften i lyset af de stigende indlæggelsestal samt positivprocenten, der var 3.9, da Statens Serum Institut mandag udgav de aktuelle coronatal. 

Mødet finder sted tirsdag klokken 12. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne