Foto: Shutterstock

LIGE NU: Regeringen indkalder til møde - ønsker nye restriktioner

Senere i dag mødes coronafølgegruppen hos sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Sundhedsordfører Peder Hvelplund (EL) fra Enhedslisten ønsker nye restriktioner, fortæller han forud for mødet.

Nu ser det ud til, at danskerne måske skal til at leve med flere restriktioner i den nærmeste fremtid, forlyder det. 

Mandag starter hårdt ud på Christiansborg. På årets første hverdag har sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) kaldt de andre partiers sundhedsordførere til møde. Ordførerne udgør tilsammen den såkaldte coronafølgegruppe, som regeringen orienterer og - i et eller andet omfang - tager med på råd, når corona-indsatsen i Danmark planlægges. 

Når Heunicke kalder gruppen til møde, så har det flere gange betydet, at der nye restriktioner på vej i Danmark.

Denne dag er det den nye britiske variant af coronavirus, der bekymrer politikerne. Det ser ikke ud til, at den nye variant er mere dødelig, giver værre sygdomsforløb eller sætter vaccinen-arbejdet over styr. Det er dog blevet rapporteret, at varianter smitter dog op mod 70 procent mere, og det vækker bekymring. 

Lukkes ned

Selvom det danske samfund har været så godt som lukket siden midt af december, er der fortsat restriktioner, som regeringen ikke har taget i brug. 

Det drejer sig bl.a. om en hel nedlukning af landets restauranter. Lige nu må spisestederne holde åbent for take away-levering, men netop denne del kan blive lukket ned. Regeringen kan også vælge at lukke pasningen af de mindste. Mange af landets dagstilbud holder fortsat på åbent. Såfremt det sker vil der formentlig kun blive tilbudt nødpasning. 

I yderste tilfælde kan der også blive tale om et decidereret udgangsforbud, som man har set i andre europæiske lande. Det ville dog kræve, at regeringen først får lovhjemmel af Folketinget til at gennemføre dette indgreb. 

Hos Enhedslisten håber man dog, at Magnus Heuncike vil præsentere nye restriktioner, når der mødet starter klokken 11.45 i dag. Det fortæller partiets sundhedsordfører til Ekstra Bladet

"Vi vil foreslå, at der lukkes ned i dagtilbuddene, altså vuggestuer og børnehaver, hvor man selvfølgelig skal fortsætte med nødpasning."

"Og de nuværende restriktioner skal gælde ud over den 17. januar," udtaler Peder Hvelplund fra Enhedslisten til Ekstra Bladet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Sundhed
  Statens Serum Institut advarer danskerne

  Modtager du en sms, der ser ud til at komme fra Statens Serum Institut og opfordrer dig til at klikke på et link, så lad vær med at klikke på det.

 • 17.06.21 Sundhed
  Stort fald i indlagte med COVID-19

  Siden starten af juni er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på landets sygehuse faldet markant.

 • 17.06.21 Sundhed
  Indkalder til pressemøde

  Sundhedsstyrelsen indkalder til pressemøde i dag klokken 12.

 • 16.06.21 Sundhed
  Nu genåbner populær gade

  Epidemikommissionen har indstillet, at nedlukningen af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade kan ophæves efter udløbet af 14 dages nedlukning svarende til fra d. 17. juni. Denne indstilling har regeringen valgt at følge, hvilket betyder at serveringsstederne fra torsdag igen kan åbne dørene for gæster. Ophævelsen sker på baggrund af faldende smittetal.

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.