Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Disse restriktioner forlænges

Lovgivning

14/1/21 9:36

Theis

Forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ corona-test forlænges nu til og med den 7. februar. Desuden forlænges alle gældende skærpede nationale tiltag.

Smittetallene i Danmark har været faldende den seneste uge. Dette skal dog tages med det væsentlige forbehold, at der har været store udsving i testadfærden hen over jul/nytår og ind i det nye år, hvilket skaber stor usikkerhed i tallene. Dertil kommer, at positive prøver foretaget i private testcentre ikke er inkluderet i tallene. Det er derfor vanskeligt at konkludere håndfast på, hvordan smittespredningen i samfundet har udviklet sig siden slutningen af december 2020. 

Den fortsat tiltagende samfundsmitte med cluster B.1.1.7, som vurderes at være markant mere smitsom end tidligere kendte COVID-19-varianter i Danmark. Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, vurderer, at udbredelsen af denne virusvariant udgør en betydelig risiko for, at samfundsmitten i Danmark kan eskalere markant i de kommende uger og måneder, ligesom andre lignende mutationer potentielt kan sprede sig i Danmark. Risikoniveauet bibeholdes af disse årsager på niveau 5 - gældende for hele landet.  

På den baggrund anbefaler Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, at forlænge alle gældende skærpede nationale tiltag.  

Regeringen har valgt at følge Indsatsgruppens anbefalinger. 

Den kollektive trafiks restriktioner forlænges

For at begrænse smitten med de mere smitsomme varianter af Covid-19 besluttede regeringen at indføre et krav fra den 9. januar om, at alle flypassagerer til Danmark skal fremvise negative coronatest, før flyselskaberne må tage den dem med. Testen skal være taget inden for 24 timer før passageren går ombord på flyet, og kravet gælder for fly fra hele verden.

Det er stadig sundhedsmyndighedernes anbefaling at forebygge nye introduktioner af smitten i Danmark, og derfor forlænger regeringen nu kravet til om med den 7. februar.

"Vi skal være meget årvågne i vores kamp mod de her ekstra smittesomme mutationer fra blandt andet Storbritannien og Sydafrika. Derfor er det nødvendigt at fastholde kravet, så vi er sikre på, at de passagerer, der kommer til Danmark med fly, ikke går utestede ud i samfundet. Vi kan se, at mange andre lande indfører lignende krav. Det giver ekstra besvær for de danskere, der absolut skal rejse, men vi kan ikke tage unødvendige chancer, når det handler om værn mod de mere smitsomme varianter," siger transportminister Benny Engelbrecht.

Forbuddet gælder alle passagerer undtagen børn til og med 12 år, og det er op til flyselskaberne at sikre, at man ikke kommer ombord uden en negativ test. Hvis flyselskaberne overtræder forbuddet, kan de få bøde eller fængsel i op til to år.

Derudover bliver også alle andre krav og restriktioner i den kollektive transport forlænget. Det betyder blandt andet, at busser, tog og metro fortsat skal køre med begrænset belægning og at kravet om pladsbillet i regionaltog bliver fastholdt.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.